…thuis best

De meeste mensen zijn thuis op hun best. Met hun familie en vrienden dichtbij. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms moeilijk om thuis te wonen.

Voor jezelf opkomen en afspraken nakomen is een hele opgave. En ook de zorg voor je kind en de opvoeding valt niet altijd mee. Een medewerker van 's Heeren Loo kan thuis ondersteuning bieden. Soms als duwtje in de rug, soms voor langere tijd. U bepaalt zelf welke ondersteuning het beste past.

Ondersteuning aan ouders en kinderen

Bent u op zoek naar hulp bij de opvoeding van uw kind, bijvoorbeeld bij het verschonen, eten, aankleden of spelen, dan kan een medewerker op vaste momenten bij u thuis komen. Want u hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Heeft u opvoedingsvragen, of vragen over de situatie thuis, ook dan kan een begeleider bij u thuis komen. De ondersteuning kan gericht zijn op een of meer kinderen, of op het hele gezin. U kunt als ouder ondersteuning en begeleiding krijgen bij opvoedingsproblemen, die eventueel gepaard gaan met gedragsproblematiek of psychische problemen. We kijken naar wat goed gaat en helpen u daarin nog beter te worden.

Zelfstandig wonen met hulp

Voor mensen die zelfstandig wonen, maar bij een aantal onderdelen (nog) hulp of begeleiding nodig hebben, is begeleid zelfstandig wonen een goede oplossing. Dit kunnen uiteenlopende zaken zijn: van koken tot huishouden. Van financiële zaken tot sociale contacten. En van huisartsbezoek tot kleding kopen. Een medewerker van 's Heeren Loo kan thuis langskomen om te helpen. Soms een paar uur per maand, soms meerdere uren per week. Samen met de cliënt kijkt hij of zij naar wensen en mogelijkheden. En samen worden doelen opgesteld en begeleidingsafspraken gemaakt. Door begeleiding en training is soms op den duur helemaal geen ondersteuning meer nodig.

Indicatie

Voor hulp en ondersteuning thuis heeft u een indicatie nodig. Een indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Als u nog geen indicatie heeft, helpen wij u graag verder.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER
 

's Heeren Loo Dichtbij

uitgebreid zoeken