Beter met thuis

“Ik logeer een paar dagen per week op de leergroep. Vanuit school ga ik daar naartoe. Ik heb er vriendjes en we spelen voetbal. Ik oefen ook met omgaan met anderen en omgaan met hoe ik me voel. Zodat ik niet meer zo snel boos word. Daarna ga ik gewoon weer naar huis, naar papa en mama. Joke is mijn begeleider op de leergroep. Zij komt elke week bij papa en mama thuis om met hen te praten. Over hoe het met mij gaat, wat ik leer en hoe we dat thuis kunnen oefenen.”

Lees het verhaal van Irma, moeder van Raymond:

“Het is fijn om een luisterend oor te hebben en advies te krijgen van een professional. Het ging gewoon niet lekker in ons gezin. We hadden veel ruzie. Ik merk dat Raymond door Beter met thuis een stuk rustiger is en dat hij beter met zijn gevoel kan omgaan.”

Beter met thuis is:
 

  • Voor kinderen van 6-16 jaar met een lichte verstandelijke beperking
  • Maximaal 4 dagen per week logeren in een leergroep
  • Intensieve samenwerking met, en begeleiding van ouders
  • Werken aan dezelfde doelen op dezelfde manier
  • Dezelfde begeleider op de leergroep als thuis
  • Vervolgtraject na maximaal 9 maanden met ambulante begeleiding

Denkt u hier vast over na:

Waar bieden we Beter met thuis?

Op dit moment zijn er drie locaties voor Beter met thuis: Amersfoort, Arnhem en Ede. In de toekomst breiden we het aantal locaties uit.

Welke begeleiding heeft u nodig?

Wilt u meer rust in uw gezin? Zou het fijn zijn als uw kind meer sociale vaardigheden leert. Beter met zijn gevoelens kan omgaan en zelfstandiger wordt? En zoekt u bovendien iemand met wie u over de opvoeding en ontwikkeling van uw kind kunt praten? Iemand die u tips en handvatten geeft om uw kind en uw gezin verder te helpen. En u weer vertrouwen heeft in uw rol als ouder?

Hoe werken we met u samen?

Vooraf bespreken we wat u wilt bereiken en aan welke leerpunten we gaan werken. Bijvoorbeeld oefenen met sociale vaardigheden. Ook spreken we af hoeveel dagen uw kind op de leergroep logeert. Een vaste persoonlijk begeleider, die ook op de leergroep werkt, komt elke week bij u thuis. U praat met hem of haar over de situatie thuis en in de leergroep. Hij of zij denkt met u mee en geeft advies. U houdt de regie en verantwoordelijkheid voor uw kind. Wij ondersteunen alleen waar nodig. Woont uw kind straks weer helemaal thuis? Dan krijgt u nog een poosje begeleiding.

Wat kost Beter met thuis

Voor Beter met thuis bij ’s Heeren Loo heeft u toestemming nodig. Dat heet: een indicatie. Hierin staat welke zorg vergoed wordt. We helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie.

Wilt u hulp bij het regelen van vervoer?

Gaat uw kind overdag naar school of stage? Dan heeft uw kind misschien taxivervoer nodig om naar de leergroep te gaan. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen u er graag bij.

Bekijk deze voorbeelden:
 

Meer weten

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij uw kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.