Logeren

Logeren is leuk! Je ontmoet nieuwe vriendjes. Samen doe je van alles. Voetballen en knutselen. Of naar het zwembad. Heel gezellig dus. En je leert veel. De begeleiding past bij jouw wensen en mogelijkheden. En jouw ouders? Die hebben even tijd voor zichzelf.

Lees de verhalen van Sandra en Judith:

  • "Ik ben Sandra en in de schoolvakantie ga ik vaak logeren. Niet bij vriendinnen, maar bij een logeerhuis. Daar doen we super leuke dingen als koekjes bakken, wandelen en kussengevechten! De begeleiders zijn heel aardig en de anderen kinderen spelen allemaal mee. Soms mis ik thuis wel, maar ik weet altijd dat ik snel weer bij mijn ouders ben."

  • "We hadden eerder voor logeren moeten kiezen, vertelt Judith de moeder van Anouk. Toen Anouk voor het eerst ging logeren, vond ik dat spannend. Hoe zou zij het vinden? Zou zij wel kunnen slapen in een vreemd bed? En wat als zij naar droomt of een driftbui krijgt? Weten ze dan wel hoe ze met haar om moeten gaan? Als mijn zorgen bleken voorbarig, want Anouk kwam enthousiast weer thuis."

Logeren is:
 

  • Plezier voor uw kind met leeftijdsgenootjes
  • Afwisselende activiteiten
  • Deskundige en betrokken begeleiders
  • Doordeweeks, in het weekend of tijdens vakantie
  • Even de handen vrij voor andere gezinsleden

Denk hier vast over na:

Waar wil je logeren?

Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in een logeerhuis. Dat je het gezellig hebt met de andere kinderen. Zij zijn net als jij en van jouw leeftijd. En dat er goede en prettige begeleiding is. Je kunt logeren in een logeerhuis, gezinshuis of op een gewone woongroep. In sommige logeerhuizen heb je een eigen kamer. In andere logeerhuizen slaap je samen met een vriendje of vriendinnetje op een kamer. Sommige logeerhuizen staan in een woonwijk. Andere logeerhuizen staan in de natuur.

Welke begeleiding heb je nodig?

In een logeerhuis werken aardige begeleiders. Zij zorgen ervoor dat je het leuk hebt. En dat je je op je gemak voelt. Misschien heb je speciale begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat je snel boos wordt. Of omdat je autisme hebt. Hoe beter je weet wat jij nodig hebt, hoe beter wij jou kunnen begeleiden. En alles wat je bij ons leert, is ook handig voor thuis. Zo ontwikkel jij je steeds meer.

Wanneer kan je logeren?

Wanneer kan je logeren? Dat bespreken we samen met jou en jouw ouders. Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend. Het kan elke week of elke maand. Of alleen tijdens schoolvakanties. Jij hebt dan een leuke logeertijd en je ouders kunnen hun weekend vrij of met de andere kinderen indelen. We hebben ook logeerhuizen waar je na school of in de vakanties naartoe kunt. Dat is gezellig én leerzaam. En wie weet kun jij later wel heel zelfstandig wonen.

Hoe werken we samen met je ouders?

Logeer je eenmaal bij ons? Dan houden we goed contact met jouw ouders. Zij kennen jou immers het beste. We vertellen hen hoe het logeren gegaan is. Soms gebruiken we daarvoor een logeerschrift.

Wat kost logeren?

Wil je logeren bij ’s Heeren Loo? Dan heb je daar toestemming voor nodig. Dat heet: een indicatie of beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie of beschikking.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer?

Ga je overdag naar dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag bij.

Bekijk deze voorbeelden:
 

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.