Leren, werken en dagbesteding

Overdag lekker aan het werk. Mooie dingen maken. Dieren verzorgen of spullen uitzoeken. Ondertussen heb je leuk contact met je collega’s. Heb je hulp nodig? Dan helpt een begeleider je. Welk werk of welke dagbesteding vind je leuk? Wil je nieuwe dingen leren? Dan kan dat ook.

Werken bij een bedrijf

Werken bij een bedrijf

Priscilla werkt bij een supermarkt
“Ik werk als vakkenvuller en schoonmaakster bij de supermarkt. Dat vind ik heel leuk. Want mijn collega’s zijn aardig. Ook help ik klanten als ze iets niet kunnen vinden. Supergaaf.”
Lees verder >>

Actief bezig zijn

Actief bezig zijn

Sjoerd houdt van actief bezig zijn
“Ik werk in het bos. Dat vind ik leuk, want er is altijd wat te doen. Bomen zagen, takken opruimen en paden weer mooi maken. Samen met de andere jongens werken we hard. Dan ben ik ’s avonds lekker moe.”
Lees verder >>

Werken voor klanten

Werken voor klanten

Thera werkt in een cadeaushop
“’Hoe meer mensen, hoe meer vreugd!’ zeg ik altijd. Ik heb 5 collega’s. Meestal werk ik zelfstandig. Dan neem ik de telefoon aan. Ik praat met klanten en maak spullen klaar voor de verkoop. Dat vind ik leuk!”
Lees verder >>

Mooie dingen maken

Mooie dingen maken

Willeke schildert en boetseert
“Ik schilder en boetseer bij atelier en cadeauwinkel 'Orsjieneel’. Het liefste werk ik met papierpulp. We hadden veren van een pauw en toen heb ik een pauw van pulp gemaakt. Ik ben daar supertrots op!”
Lees verder >>

Productiewerk doen

Productiewerk doen

Inge werkt in de postkamer
“Bij ons op de Postkamer komt alle post binnen. Ik zorg dat de post in het goede bakje komt. Dan krijgt iedereen zijn post. We bezorgen de post samen met de begeleiding.”
Lees verder >>

Nieuwe dingen leren

Nieuwe dingen leren

Riëlle volgt de opleiding Dier en gedrag
“De lessen over het voer van de dieren vond ik goed. Ik let nu goed op hoeveel voer ik ze geef. En ik ben trots op mijn diploma. Wie had dat gedacht!”
Lees verder >>

Dingen ervaren

Dingen ervaren

Jordy probeert steeds nieuwe dingen uit
Jordy raakt met zijn hand het beeldscherm aan. Daardoor veranderen vormen en kleuren. Hij probeert steeds nieuwe dingen uit en beweegt van links naar rechts. Het houdt hem geboeid en actief.
Lees verder >>