Dingen ervaren

Je ligt lekker op een dikke mat en kijkt geboeid naar de bewegende kleuren op de muur. Er is zachte muziek op de achtergrond. Je let goed op en je voelt je heerlijk ontspannen.

Heb je dagbesteding bij ons? Dan houden we goed contact met je ouders. Via telefoon of e-mail. Want zij kennen jou het best. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt, kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten zij altijd hoe het met je gaat.

Lees de verhalen van Esther en Jordy:

Esther ligt het liefst op het huifbed. Dat vindt ze heerlijk. Want haar spieren ontspannen door het ritmische hoefgeklepper en de schommeling op de ruggen van de paarden. Ze ligt onder een dekentje en kijkt naar het voorbij glijdende landschap. Een tevreden glimlach rond haar mond.

Jordy raakt met zijn hand een beeldscherm aan in de snoezelruimte. Daardoor veranderen vormen en kleuren. Dat vindt hij leuk. Hij probeert steeds nieuwe dingen uit en beweegt van links naar rechts. Het houdt hem geboeid en actief.

Dingen ervaren is:
 

  • Voor mensen met ernstige verstandelijke beperkingen
  • Zintuigelijke stimulatie
  • Meer in contact met de omgeving
  • Ontspannen door kleuren, geuren en geluiden
  • Sporten als fietsen, wandelen of zwemmen


Dingen ervaren

Wil je dingen ervaren? Let dan hier op:

Wat wil je doen?

Wat vind je leuk? Houd je van muziek luisteren? Of stofjes voelen? Kijk je liever naar de dieren op de kinderboerderij? Misschien vind je zwemmen in warm water heerlijk. Of is schommelen je favoriete bezigheid. Op een schommel of op een huifbed.

Denk alvast na over welk werk jij graag doet. Dan kijken we samen met jou en jouw ouders wat het beste bij jou past.

Welke begeleiding heb je nodig?

Heb jij veel begeleiding nodig? Wij zorgen daarvoor. Er is altijd een begeleider in de buurt, die jou helpt bij wat jij zelf niet kan.

Wat kost werken en leren?

Wil je dagbesteding bij ’s Heeren Loo? Dan heb je daar toestemming voor nodig. Dat heet: een indicatie. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikikeld? We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer?

Heb je misschien taxivervoer nodig om naar je werk te gaan? Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.