Werken bij een bedrijf

Je fietst naar het verzorgingshuis waar je werkt. Je groet je collega’s. Bij de werkbespreking hoor je wat je die dag gaat doen. Eerst de koffie verzorgen in de recreatie ruimte. Tussen de middag breng je het eten rond. En ’s middags maak je de kamers van de bewoners schoon. Leuk afwisselend werk. En af en toe even gezellig praten met de bewoners.

Via de jobcoach houden we contact met jouw ouders. Want zij kennen jou het beste. We overleggen regelmatig en vertellen hoe het met je gaat. Minimaal één keer per jaar praten we over je persoonlijk plan, samen met jou en jouw ouders. Hoe gaat het op het werk? Wat gaat goed? En wat wil je graag leren?

Lees de verhalen van Priscilla en Tom:

Priscilla: “Ik werk als vakkenvuller en schoonmaakster bij de supermarkt. Dat vind ik heel leuk. Want mijn collega’s zijn aardig. Ook help ik klanten als ze iets niet kunnen vinden. En ik ga nog leren om achter de kassa te werken. Dat lijkt me supergaaf.”

Tom werkt als bezorger: “Ik heb nu 2 jaar mijn rijbewijs. Ik breng bestellingen weg voor ’s Heeren Loo. Lekker op de weg, radiootje aan. Ik moet natuurlijk wel op de tijd letten. Het is geen vakantie. Maar wel het leukste werk dat ik kan bedenken.”

Werken bij een bedrijf is:
 

  • Werken met begeleiding van een jobcoach
  • Contact met collega’s
  • Werken met je talenten
  • Nieuwe dingen leren
  • Meedoen in de maatschappij
  • Werken tegen loonwaarde
     

Werken bij een bedrijf

Wil je werken bij een bedrijf? Let dan hier op:

Wat wil je doen?

Heb je een licht verstandelijke beperking en wil je graag bij een gewoon bedrijf werken? Wij helpen je daarbij. Welk werk vind je dan leuk? Werken in een verzorgingshuis of in een fabriek? Of werk je liever in het groenonderhoud of bij een supermarkt? Denk alvast na over welk werk jij graag doet. Dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

Welke begeleiding heb je nodig?

Een jobcoach kan jou helpen om een baan te vinden bij een bedrijf. Je bespreekt met de jobcoach wat voor werk je zoekt. En wat je daarvoor moet kunnen. Misschien heb je speciale kennis of vaardigheden nodig op je werk. Dan volg  je eerst een training of cursus of ga je stage lopen.

Lees daar meer over bij ‘Nieuwe dingen leren’.

Kun je genoeg om bij een bedrijf te werken? Dan helpt de jobcoach jou bij het zoeken naar een baan. Hij begeleidt jou in jouw werk en praat met je leidinggevende op je werk. Gaat alles goed? Dan komt de jobcoach nog maar af en toe langs op je werk.

Wat kost begeleiding van een jobcoach?

Voor begeleiding van een jobcoach heb je toestemming nodig. Dat heet: een indicatie of beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie of beschikking.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer

Heb je misschien taxivervoer nodig om naar je werk te gaan? Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.