Advisium Polikliniek

Truus is spastisch, haar lichaam is vergroeid. Ze zit in een rolstoel en kan niet duidelijk praten. Ze heeft een spraakcomputer. De logopedist, de ergotherapeut en de fysiotherapeut bedachten samen een soort muis. Die kan Truus met haar voet besturen. Zo kan ze contact maken met anderen. Ook kan ze op social media.

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking? En heb je problemen met je gezondheid? Dan kun je naar een polikliniek. We helpen je bijvoorbeeld als je pijn hebt, slecht slaapt of vaak boos of somber bent. We onderzoeken je en behandelen je. Voor elke klacht is er een specialist. Zij werken goed samen. Dit heet: multidisciplinair. Je krijgt dus de beste ondersteuning. Ook als jouw vraag ingewikkeld is.

Wil je weten wat we allemaal doen? Lees de verhalen van Marjan, Marijke en Henk:

Marjan (moeder):
“Onze dochter Sanne is 14 jaar. Sinds het overlijden van familieleden is ze angstig. Ze houdt haar jas aan, doucht liever niet en trekt zich terug. Advisium Polikliniek stelden de diagnose posttraumatisch stresssyndroom. Ook heeft ze begeleiding nodig bij het begrijpen van taal. We krijgen nu Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) voor haar. Als ze zich wat veiliger voelt, willen ze haar angst met EMDR-therapie verder behandelen.”

Marijke (moeder):
“Onze zoon Wouter was vaak boos, hij sloeg en schopte. Dat gaf veel stress in ons gezin. We vroegen ons af of zijn gedrag alleen te maken had met zijn verstandelijke beperking en autisme. Wouter is bij Advisium onderzocht door de arts verstandelijk gehandicapten, een GZ-psycholoog, een ergotherapeut en een fysiotherapeut. Een systeemtherapeut kwam bij ons thuis een gesprek. We hebben nu meer handvatten om met Wouter om te gaan. Er is meer rust in het gezin. Wouter woont nu in een kindergroep. Daardoor kunnen wij weer ouders voor hem zijn.”

Henk (vader):
Onze zoon Jeffrey heeft ernstige meervoudige beperkingen. Hij heeft het Cockanye-syndroom, is slechtziend en slechthorend en zit in een rolstoel. Jeffrey heeft regelmatig pijnklachten en is vaak onrustig, vooral ’s nachts. We wilden weten waar de pijn komt en hoe we Jeffrey goed kunnen helpen. De AVG-arts en de revalidatiearts vonden geen medische oorzaak. We zijn toen doorverwezen naar de polikliniek voor onderzoek en advies door een GZ-psycholoog, een ergotherapeut en een logopediste. We hebben nu een signaleringsplan. Dat betekent dat we nu beter een pijnaanval zien aankomen en Jeffrey kunnen helpen om op tijd spanning los te laten.”

De polikliniek is:

  • Voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Voor lichamelijke en psychische klachten
  • Voor ingewikkelde zorgvragen
  • Onderzoek, diagnose én behandeling
  • Meer dan 700 specialisten door heel Nederland
  • Goede samenwerking tussen specialisten en met familie
     

Polikliniek

Wil je naar een polikliniek van ’s Heeren Loo? Denk hier alvast over na:

Wat voor klachten heb je precies?

Wat voor klachten heb je? Kun je dat omschrijven? Het kan zijn dat je last van je lichaam hebt. Dat je vaak somber bent. Of dat je veel verschillende klachten hebt. Denk hier alvast goed over na.

Wil je graag een afspraak maken voor een gesprek?

Je kunt altijd een afspraak met ons maken. Dat kan telefonisch (0800 – 3 55 55 55) of via whatsapp (06-83 36 20 29). Samen bekijken we waar jij het best naartoe kunt.

Waar wil je naartoe?

We hebben poliklinieken door heel Nederland. Naar welke polikliniek wil jij? Bekijk hier alle locaties.

Wat kost een behandeling bij de polikliniek?

Behandeling in onze polikliniek kost geld. Maar je hoeft het niet zelf te betalen. Wel heb je toestemming nodig. Dit heet: een indicatie of een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Soms betaalt jouw ziektenkostenverzekering de behandeling Ingewikkeld? We geven graag advies. En we denken met je mee.

Meer weten

Heb je vragen? Of wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.