Polikliniek Lelystad

Heb je een kind of familielid met een (licht) verstandelijke beperking? Zij reageren vaak anders op lichamelijke of psychische klachten. Reguliere artsen, specialisten en therapeuten weten daar soms geen raad mee. Gelukkig kun je terecht bij Polikliniek Lelystad. Hier werken een arts verstandelijke beperking (AVG) en specialisten en therapeuten. Ze hebben zich gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Welkom bij onze AVG-arts

Wil je naar onze polikliniek? Dan krijg je een gesprek met onze arts verstandelijk gehandicapten. Deze AVG adviseert, behandelt en begeleidt mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Ook adviseert en begeleidt de AVG de ouders/verzorgers, andere familieleden en de begeleiders. Huisartsen en medisch specialisten kunnen voor advies terecht bij de AVG.

Specialisten en therapeuten

Als dat nodig is, kan de AVG andere specialisten inschakelen. Bij Polikliniek Lelystad werken onder anderen een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist en een diëtist. Zij werken nauw met elkaar samen. Ze bekijken elke zorgvraag dus vanuit alle kanten. Dankzij deze multidisciplinaire werkwijze kun je bij ons rekenen op de best mogelijke zorg en ondersteuning.

Onderzoek en behandeling

Je kunt bij ons terecht voor onderzoek (diagnostiek) en behandeling. Of het nu gaat om een specifieke klacht of om complexere zorgvragen. Denk aan:

  • Intelligentie-onderzoek, (neuro-)psychologisch onderzoek en onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • EMDR-therapie, speltherapie, PMT (Psycho Motorische Therapie), Cognitieve gedragstherapie en systeem- & familietherapie
  • Onderzoek en behandeling op het gebied van fysiotherapie, logopedie, diëtiek en ergotherapie

Begeleiding in samenwerking met anderen

De meeste werkzaamheden voeren we uit binnen de muren van onze polikliniek. Daarnaast werken onze specialisten ook regelmatig op scholen. En in samenwerking bieden we ook ambulante gezinsbegeleiding en naschoolse behandeling aan.

Maak een afspraak

Polikliniek Lelystad is gevestigd in het Rayonkantoor Midden-Nederland:

Polikliniek Lelystad
De Meent 10B
8224 BR Lelystad
0800 - 3555555
[email protected]

Direct contact voor verwijzers en professionals

Huisartsen, medisch specialisten en paramedisch professionals die vragen hebben over een cliënt, kunnen we direct doorverbinden met een AVG. Telefoon: 088 – 0372888

Toch liever naar een andere polikliniek? Bekijk hier alle poliklinieken van ’s Heeren Loo.