Belevingsgerichte activiteiten

Vandaag komt de orgelman op bezoek op de woning. Daar geniet je erg van. Je beweegt je armen op het ritme van de muziek en lacht als het orgel hoge tonen speelt. Je houdt je ogen strak op het orgel gericht. Er zijn ook zoveel kleuren te zien. De tamboers op het orgel met hun trommeltjes hebben je speciale aandacht.

Wat jij wilt doen in je vrije tijd spreken we af met jou en jouw ouders. Woon je bij ons dan staan die afspraken in jouw persoonlijk plan. Via telefoon of e-mail houden we contact met hen. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken, Zo weten jouw ouders altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaringen van Harm, Rob en Els:

Harm is vrijwilliger bij 's Heeren Loo. Harm vertelt: "Wandelen met Bert is voor mij ook een uitje. We gaan elke keer ergens anders heen. Naar de markt, de kinderboerderij, maar soms ook gewoon auto’s kijken bij de doorgaande weg. Ik weet natuurlijk niet precies wat er in Berts hoofd omgaat, maar ik kan merken dat hij het leuk vindt. Hij lacht vaak. En als er een vrachtwagen toetert, kan zijn dag niet meer stuk."

Rob de vader van Albert gaat iedere zondagmorgen samen met Albert op pad met de rolstoelfiets van ’s Heeren Loo. Rob: "Als hij de rolstoelfiets ziet, wordt hij helemaal enthousiast. Hij is graag buiten. Ik ook, dus dat heeft hij vast van mij. Zomers nemen we onderweg een ijsje of drankje op een terras. Want als Albert geniet, dan geniet ik ook."

"Mijn naam is Els en iedere eerste zaterdagmiddag van de maand help ik op de woning van mijn dochter Lisa. Er is dan een huiskamerconcert. Soms met rustige ontspanningsmuziek, andere keren juist met hele vrolijke muziek. Lisa is dan alert, ze beweegt meer en volgt de muzikanten met haar ogen. Het is fijn dat ze dat op de woning organiseren."

Belevingsgerichte activiteiten

Belevingsgerichte activiteiten bij 's Heeren Loo is:

  • Voor mensen met Ernstige Meervoudige Beperkingen
  • Ontspanning
  • Beleven
  • Stimuleren zintuigen
  • Anderen ontmoeten

Wil je belevingsgerichte activiteiten? Let dan hier op:

Wat vind je leuk?

Hou jij van muziek luisteren of kijk je graag naar wat er om je heen gebeurt? Misschien ga je liever naar buiten in de rolstoel of rijden op het huifbed? Binnen kun je snoezelen. Soms krijg je een voet- of handmassage of maak je een uitstapje.
Samen met jou en je ouders bekijken we wat je leuk vindt om te doen. En waar je dat het beste kan doen. Soms zijn dat activiteiten voor iedereen op de woning, Soms één-op-één met een begeleider of vrijwilliger.

Welke begeleiding heb je nodig?

De begeleiding in jouw vrije tijd valt niet altijd in de gewone begeleidingsuren. Die extra begeleiding moet dan zelf betalen. Soms kan een vrijwilliger jou begeleiden. We bespreken extra kosten altijd vooraf met je ouders. Er zijn ook regelmatig vrijetijdsactiviteiten op de woning zelf.

Wat kost het?

De kosten voor een bezoek aan een buurthuis of Soos in je vrije tijd moet je zelf betalen. Soms betaalt de gemeente of een fonds een deel van de kosten. Eventuele kosten voor vervoer naar het sporten moet je zelf betalen.

Heb je taxivervoer nodig?

Misschien heb je vervoer nodig om naar een activiteit te gaan. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier