Hobbyclubs

Woensdagavond ga je zelf naar de hobbyclub, wan die is op het woonzorgpark. In het lokaal kun je van alles doen. Je mag zelf kiezen. Deze keer ga je iets maken van papier en karton. Dan ga je beginnen. De begeleider geeft je af en toe een tip. Zo wordt je werkstuk nog mooier. Aan het eind van de avond bekijk je wat iedereen gemaakt heeft.

Wat jij wilt doen in je vrije tijd spreken we af met jou en jouw ouders. Woon je bij ons dan staan die afspraken in jouw persoonlijk plan. Via telefoon of e-mail houden we contact met hen. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken, Zo weten jouw ouders altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaringen van Denise, Suzanne en Herman:

Denise zit op de percussieclub. "Dat is echt gaaf. Iedereen heeft een eigen trommel. Conga’s vind ik het leukst. Een begeleider leert ons nieuwe ritmes. Als we de ritmes kunnen, klinkt dat super. Soms mag ik een solo doen. Ik word er blij van!"

"Hallo! Ik ben Suzanne en ik vind het heerlijk op toneel te staan. Daarom vind ik onze jaarlijkse uitvoering van de toneelclub het allerleukste! Het hele jaar oefenen we onze teksten en we passen de kostuums. Ik voel me dan echt een actrice."

Herman gaat elke twee weken naar de discoclub op het woonzorgpark. "Ik ben gek op dansen. Ze draaien daar toffe muziek. Dan probeer ik nieuwe moves. Eens in de maand gaan we naar een speciale disco-avond in het dorp. Daar zijn ook andere mensen met een beperking. We hebben veel lol."

 

Hobbyclubs

Hobbyclub bij 's Heeren Loo is:

  • Lekker met je handen werken
  • Creativiteit
  • Nieuwe dingen leren
  • Anderen ontmoeten
  • Gezelligheid

Wil je naar een hobbyclub? Let dan hier op:

Wat vind je leuk?

Houd jij van computeren of van muziek maken? Of vind jij het leuk om dingen te knutselen, te tekenen of te schilderen? Dan is een hobbyclub iets voor jou! Samen met jou en je ouders praten we over wat je liefste doet. En waar je dat het beste kan doen.

Welke begeleiding heb je nodig?

Heb je hulp nodig om naar de hobbyclub te gaan? Laat het ons dan weten. Dan kijken we en hoe we dat het beste kunnen regelen. Bij sommige woongroepen zijn de vrijetijdsactiviteiten op de woning zelf.

Wat kost het?

Een hobbyclub in je vrije tijd moet je zelf betalen. Soms betaalt de gemeente of een fonds een deel van de kosten. Eventuele kosten voor vervoer naar het sporten moet je zelf betalen.

Heb je taxivervoer nodig?

Misschien heb je vervoer nodig om naar de hobbyclub te gaan. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier