Sporten

Het is zaterdagmiddag. Je doet je sportkleren aan, want je gaat sporten. Elke week doe je een andere sport. Vandaag is het basketbal. Lekker rennen. Je scoort 2 keer. Je hebt lol met de andere spelers. Moe en tevreden ga je weer naar huis.

Welke sport jij wil doen in je vrije tijd spreken we af met jou en jouw ouders. Woon je bij ons dan staan die afspraken in jouw persoonlijk plan. Via telefoon of e-mail houden we contact met hen. Natuurlijk kunnen ze bij het sporten komen kijken. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt, kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken, Zo weten jouw ouders altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaringen van Else, Freek en Arne:

"Ik ben Else en elke week gaan we met een groep zwemmen in het sportfondsenbad. Een begeleider gaat mee. Lekker klieren op de glijbaan, bommetjes maken en elkaar van de matten duwen. Echt zwemmen doen we dus niet zoveel, haha."

“Hallo! Mijn naam is Freek. Eerst kreeg ik voetbaltraining op het woonzorgpark. Nu voetbal ik bij het G-team bij de voetbalclub in het dorp. Wel zo gezellig. Dit jaar werden we kampioen. Dat was kicken. We hebben dik feest gevierd."

"Ik ben Arne en Ik zit op judo op het woonzorgpark. Iedereen heeft dan een judopak aan. Ik kan nu houdgrepen en de heupworp. En ik weet hoe ik goed moet vallen. Ik voel me zelfverzekerder. Soms gaat een oefening fout en krijgen we de slappe lach."

Sporten

Sporten bij 's Heeren Loo is:

  • Gezond bewegen
  • Aangepast sporten
  • Anderen ontmoeten
  • Sociale vaardigheden ontwikkelen
  • Bemiddeling naar G-teams bij gewone sportclubs

Wil je sporten? Let dan hier op:

Wat vind je leuk?

Houd jij van sporten? Wat vind je dan leuk om te doen? Voetbal of basketbal? Of ga je liever naar gymnastiek: koprollen maken en springen op de trampoline? Misschien ben je dol paardrijden? Of ga je graag fietsen of wandelen? Samen met jou en je ouders kijken we wat je graag wil. En waar je dat het beste kan doen. Bijvoorbeeld in een G-team bij een gewone sportclub of op een sportclub van ’s Heeren Loo. Of samen met een vrijwilliger.

Welke begeleiding heb je nodig?

Heb je hulp nodig om naar de sportclub te gaan of bij het omkleden? Laat het ons dan weten. Dan kijken we hoe we dat het beste kunnen regelen.

Wat kost het?

Sporten in je vrije tijd moet je zelf betalen. Soms betaalt de gemeente of een fonds een deel van de kosten. De kosten voor vervoer naar het sporten moet je ook zelf betalen.

Heb je taxivervoer nodig?

Misschien heb je vervoer nodig om naar het sporten te gaan. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier