Lekker aan de slag met werk of dagbesteding

Of je jong of oud bent, een beperking hebt of niet, je wilt overdag lekker bezig zijn.

's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking leuk werk of een goede dagbesteding te vinden. Ook begeleiden we mensen bij de overstap van school naar een passende baan. We kijken samen welk werk of dagbesteding het beste past. Soms kun je meteen beginnen, soms is het nodig om eerst nog wat bij te leren.

Werken bij een bedrijf

Wie buiten een dagactiviteitencentrum kan werken, kan werken bij een bedrijf. Zelfs een betaalde baan is mogelijk. Jobcoaches van 's Heeren Loo begeleiden cliënten bij het kiezen van passend werk, bij het solliciteren en waar mogelijk ook in de uitvoering van het werk. Een jobcoach kijkt samen met een cliënt wat hij wil en waar hij goed in is. Hij traint met de cliënt de benodigde sociale en technische vaardigheden. Heeft een cliënt eenmaal een baan, dan toetst de jobcoach regelmatig of de cliënt tevreden is. Waar mogelijk begeleidt de jobcoach de cliënt in zijn werk, zodat hij steeds zelfstandiger wordt.

Anders had ik thuis gezeten!

Rudie is chef van de sapmachine

Rudie (26) werkt bij een supermarkt in Delft: "Het is gezellig om collega's te hebben en het voelt goed om nuttig te zijn. Ik help met vakkenvullen, spiegelen, schoonmaken en dan ben ik ook nog chef van de sapmachine! Zonder jobcoach had ik nog thuis gezeten." Zijn jobcoach Marjolein vertelt dat de match tussen werkplek en cliënt erg belangrijk is: "Er moet een klik zijn, zo is Rudie erg gebaat bij een familiaire omgeving. Daarom wist ik dat de supermarkt een fijne plek voor Rudie zou kunnen zijn. Drie dagen in de week forenst hij nu naar zijn werk. Net zoals iedereen."

Werken bij een dagbestedingslocatie

Fulltime of parttime? Horeca, een atelier of productie? Cliënten kunnen op veel verschillende manieren aan de slag binnen de dagbestedingslocaties van ‘s Heeren Loo. Bijvoorbeeld in de keuken of in de bediening van een lunchcafé. Of in een hout- of keramiekwerkgroep.
Productiewerk kan ook: inpakken, stickeren, monteren of het verzorgen van grote postzendingen. Alle dagbestedingsgroepen maken producten waaraan behoefte is en die in veel gevallen worden verkocht. Bijvoorbeeld in onze eigen cadeauwinkels, waar ook cliënten werken.

Belevingsgerichte activiteiten

Voor cliënten met een zeer ernstige verstandelijke beperking heeft 's Heeren Loo een breed scala aan belevingsgerichte activiteiten. Denk aan zwemmen, wandelen, knutselen en snoezelen. Snoezelen is een belevingsgerichte activiteit die de zintuigen prikkelt met geluid, licht, tast en smaak. Omdat cliënten met een zeer ernstige verstandelijke beperking veel ondersteuning nodig hebben bij eten en drinken en lichamelijke verzorging, hebben we daarvoor alle voorzieningen. Voor oudere cliënten die niet meer werken, zijn er seniorengroepen. Zij doen voornamelijk rustige activiteiten zoals breien, zingen, puzzelen en sjoelen.

Indicatie

Voor werk en dagbesteding heeft u een indicatie nodig. Een indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Als u nog geen indicatie heeft, helpen wij u graag op weg.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER
 

's Heeren Loo Dichtbij

uitgebreid zoeken