Beschermd wonen

Je wordt wakker en gaat ontbijten. Alleen of samen met andere bewoners. Daarna ga je naar de dagbesteding. Werk je niet meer? Dan kun je thuis iets leuks doen, samen met andere bewoners van jouw niveau. Ook buiten is het heerlijk. Je woont veilig en rustig.

’s Heeren Loo heeft door heel Nederland mooie terreinen. Je vindt hier alles om te wonen, werken en bewegen. Ook kun je hier naar een specialist. Op onze terreinen wonen allerlei mensen met een verstandelijke beperking. Dus ook bijvoorbeeld mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB), mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Lees de verhalen van Fred en Jantien:

 • Fred woont sinds 2004 op ‘t Westerhonk bij 's Heeren Loo in Monster. Met veel plezier. "Mijn beste vriend Wim woont er ook en ik heb vaak bezoek". Fred heeft nauw contact met zijn broer Ronald en zus Sandra, die hem elke week bezoeken. In de weekenden gaat Fred mee naar huis.”
 • Jantien is de zus van Sjon: "Mensen vonden het moeilijk om met Sjon om te gaan. Maar de begeleiders weten hoe ze moeten omgaan met Sjon. Hij doet van alles op de groep: strijken, groenten snijden, afwassen en opruimen. Soms fietst hij met zijn driewieler over het terrein. Daar is het rustig en veilig. Al jaren geeft me dat een prettig gevoel."

Beschermd wonen bij 's Heeren Loo
 

 • Wonen met mensen van jouw eigen niveau
 • Veel structuur en veiligheid
 • Wonen in een prachtig gelegen, rustige en beschutte omgeving
 • Professionele begeleiding en behandeling
 • Alles is dichtbij: dagbesteding, winkel en medische hulp

Wil je beschermd wonen bij 's Heeren Loo? Let dan hier op:

Waar wil je wonen?

Wat heb jij nodig om prettig en veilig te wonen? En wat wil jij leren? Het is belangrijk dat we dit weten.

Op een terrein van ’s Heeren Loo woon je samen met mensen van jouw eigen niveau. Ook voor jou hebben we een geschikte woning. Ook als je een ernstig meervoudige beperking (EMB) hebt. Ook voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) hebben we woningen. Net als voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Je hebt sowieso een eigen kamer. Ook heb je een eigen badkamer met douche en toilet. Fijn als je even op jezelf wilt zijn. Je kunt ook naar de gezamenlijke ruimte. Of lekker de tuin in. Wonen voelt als thuis.

Wat voor zorg en begeleiding heb jij nodig?

In de woning werken fijne begeleiders. Ze maken het gezellig in huis. En ze ondersteunen jou. Bedenkt ook welke extra begeleiding of behandeling je misschien nodig hebt. Heb je autisme?  Problemen met horen en zien? Of heb je last van depressies en angststoornissen? Het is belangrijk dat we dat weten. Want dan kunnen we jou nog beter ondersteunen. We vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen. En dat jij je leven kunt invullen zoals jij dat wilt. We hebben allerlei specialisten. Zoals dokters, fysiotherapeuten, psychologen en orthopedagogen.

Het vervoer moet worden geregeld

Ga je overdag naar de dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Samen regelen we de financiën (je indicatie)

Wil je beschermd wonen bij ’s Heeren Loo? Dan heb je daar toestemming voor nodig. dat heet: een indicatie. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. En welke zorg jij nodig hebt. Wij helpen jou en jouw ouders daar graag mee.

Vind je het leuk om een keer langs te komen? Bekijk onze woningen:
 

 • Kastanjehout 61 in Julianadorp
  Heb je een verstandelijke beperking én ben je slechthorend of slechtziend? Of ben je doofblind? Welkom op Kastanjehout 61 in Julianadorp. We zorgen voor een veilig omgeving en een goede sfeer. Je krijgt speciale begeleiding. Je kunt je bij ons ontwikkelen en je leefwereld groter maken.
   

Meer weten?

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.