Beschermd wonen

Je wordt wakker en gaat ontbijten. Alleen, of samen met andere bewoners. Daarna ga je naar de dagbesteding. Klaar met werken? Dan kun je thuis iets leuks doen, samen met de andere bewoners. Je woont veilig en rustig in een bosrijke omgeving.

Lees de verhalen van Fred en Jantien:

  • Fred woont sinds 2004 op ‘t Westerhonk bij 's Heeren Loo in Monster. Met veel plezier. "Mijn beste vriend Wim woont er ook en ik heb vaak bezoek". Fred heeft nauw contact met zijn broer Ronald en zus Sandra, die hem elke week bezoeken. In de weekenden gaat Fred mee naar huis.”
  • Jantien is de zus van Sjon: "Mensen vonden het moeilijk om met Sjon om te gaan. Maar de begeleiders weten hoe ze moeten omgaan met Sjon. Hij doet van alles op de groep: strijken, groenten snijden, afwassen en opruimen. Soms fietst hij met zijn driewieler over het terrein. Daar is het rustig en veilig. Al jaren geeft me dat een prettig gevoel."

Beschermd wonen bij 's Heeren Loo is:
 

  • Wonen met mensen van jouw verstandelijk niveau
  • Woningen speciaal voor mensen met EMB, MVG, doofblindheid of voor ouderen
  • Veel structuur en veiligheid
  • Wonen in prachtig gelegen, rustige en beschutte parken
  • Professionele begeleiding en behandeling
  • Alles is dichtbij: dagbesteding, winkel en (para)medische hulp

Wil je beschermd wonen bij 's Heeren Loo? Let dan hier op:

Waar wil je wonen?

Wat heb jij nodig om prettig en veilig te wonen? En wat wil jij leren? Dat willen wij graag weten. Want dan kunnen we de beste woning voor je vinden.

Op een terrein van ’s Heeren Loo woon je samen met mensen zoals jij. Ook voor jou hebben we een geschikte woning. Als je een ernstige meervoudige beperking (EMB) hebt. Of wanneer je moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) hebt. Net als voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Of voor oudere mensen met een verstandelijke beperking.

Je hebt altijd een eigen kamer. Dat is fijn als je even op jezelf wilt zijn. Ook kun je lekker de tuin in. Vaak heb je een eigen badkamer met douche en toilet. Soms deel je je badkamer met iemand anders.

Kortom: wonen voelt als thuis.

Welke begeleiding heb je nodig?

In de woning werken fijne begeleiders. Ze maken het gezellig in huis. En ze ondersteunen jou.

Denk vast na of je misschien extra begeleiding of behandeling nodig hebt. Heb je autisme? Of heb je problemen met horen en zien? Misschien heb je last van angsten of ben je depressief? We willen dat graag weten, want dan kunnen we jou beter ondersteunen. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan helpen we je daar graag bij. En ook bij het invullen van je leven zoals jij dat wilt.

Er werken allerlei specialisten bij ons. Zoals dokters, fysiotherapeuten, psychologen en orthopedagogen. Ook zij kunnen jou helpen, als jij dat nodig hebt.

Alle afspraken zetten we in jouw persoonlijk plan.

Hoe werken we samen met je ouders?

Woon je eenmaal bij ons? Dan houden we goed contact met jouw ouders. Zij kennen jou immers het beste. We vertellen hen regelmatig hoe het met je gaat. Natuurlijk kunnen je ouders je vaak opzoeken. Minimaal één keer per jaar evalueren we je persoonlijk plan samen met jou en jouw ouders.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer?

Ga je overdag naar dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Wil je hulp bij het regelen van de indicatie of beschikking?

Wil je beschermd wonen bij ’s Heeren Loo? Dan heb je daar toestemming voor nodig. Dat heet: een indicatie. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

Neem een kijkje in deze woningen:
 

Meer weten?

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.