Gezinshuis; thuis van huis

's Heeren Loo gezinshuizen: gezinshuis als tijdelijk thuis

Het liefst woont uw kind bij u thuis. Maar soms gaat dit niet. Gezinshuisouders kunnen uw kind dan een thuis geven in een gezinshuis. Hier kan uw kind opgroeien in een zo gewoon mogelijke gezinssituatie. Of uw kind lichte of zware zorg nodig heeft. 's Heeren Loo heeft bijna 90 verschillende gezinshuizen. Over het hele land.

U wilt uw kind in een geborgen omgeving laten opgroeien. Ook als hij of zij thuis vastloopt. Gezinshuizen maken dit mogelijk. De gezinshuisouders nemen uw kind op als gezinslid en bieden een warm en liefdevol thuis. Ze geven vertrouwen en helpen bij de ontwikkeling van een basisgevoel van veiligheid. Zodat uw kind zijn of haar talenten kan ontwikkelen. In dit alles blijft uw rol als ouder erg belangrijk. Wij betrekken u altijd bij belangrijke keuzes in de opvoeding.

"Ik heb het heel fijn bij Jaap en Ingrid"

Berend Jan woont sinds twee jaar met vier andere kinderen van zijn leeftijd bij Jaap en Ingrid Spreij in Zelhem. Bij Jaap en Ingrid wonen ook nog drie eigen kinderen, die zijn inmiddels volwassen. Berend Jan vindt het gezellig bij Jaap en Ingrid. "We doen veel samen: buiten spelen, cakejes bakken en 's avonds gaan we weleens uit eten. We hebben hier ook een zwembad in de tuin. Vroeger wilde ik altijd stoer doen. Ik maakte veel ruzie. Ik ben nu rustiger en kan ook beter nadenken. Ik heb een klas overgeslagen, ik ben van groep 4 naar groep 6 gegaan. Ik heb het heel fijn bij Jaap en Ingrid."

Selectie gezinshuisouders

U kunt erop vertrouwen dat wij de gezinsouders nauwkeurig selecteren. De belangrijkste voorwaarde is dat de ouders hun hart openstellen voor kinderen. Ook kijken we goed naar hoe ze een kind zien, wat ze voor het kind willen bereiken en hoe ze vorm willen geven aan de opvang en opvoeding van kinderen in het gezin.

Uiteraard kijken we ook goed naar de achtergrond van de gezinshuisouders. Een vereiste is dat één gezinshuisouder een opleiding in de zorg heeft. We bieden een opleidingstraject dat is afgestemd op de behoefte van gezinshuisouders. Sommige gezinshuisouders stellen hun eigen woning open, andere huren een woning via 's Heeren Loo.

Family home; gezinshuis voor (jong)volwassenen

's Heeren Loo wil graag iedereen de zorg geven die bij hem of haar past. Daarom hebben we inmiddels ook huizen voor jongeren en volwassenen. ‘Family homes' noemen we die vaak. In plaats van gezinshuisouders is er een vast team van zorgmedewerkers aanwezig. De bewoners worden, waar mogelijk, voorbereid op zelfstandig(er) wonen. De begeleiding helpt daarom met het aanleren van de vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Indicatie

Voor een gezinshuis heeft u een indicatie nodig. Een indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u graag op weg. U kunt ons bellen op 0800-3 55 55 55 of gebruik het contactformulier.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij uw kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER
 

's Heeren Loo Dichtbij

uitgebreid zoeken