Logeerhuis

Logeren is leuk! Je ontmoet nieuwe vriendjes. Samen doe je van alles. Voetballen en knutselen. Of naar het zwembad. Heel gezellig dus. En je leert heel veel. De begeleiding past bij jouw wensen en mogelijkheden. En jouw ouders? Die hebben even rust.

In een logeerhuis logeren kinderen van jouw eigen leeftijd en niveau. Je kunt in een logeerhuis ook leren hoe het is als je niet meer thuis woont. Dat heet: deeltijdwonen. Een logeerhuis is bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf 4 jaar tot 18 jaar. We hebben ook huizen voor volwassenen.

Lees de verhalen van Sandra en Judith:

  • "Ik ben Sandra en in de schoolvakantie ga ik vaak logeren. Niet bij vriendinnen, maar bij een logeerhuis. Daar doen we super leuke dingen als koekjes bakken, wandelen en kussengevechten! De begeleiders zijn heel aardig en de anderen kinderen spelen allemaal mee. Soms mis ik thuis wel, maar ik weet altijd dat ik snel weer bij mijn ouders ben."

  • "We hadden eerder voor logeren moeten kiezen, vertelt Judith de moeder van Anouk. Toen Anouk voor het eerst ging logeren, vond ik dat spannend. Hoe zou zij het vinden? Zou zij wel kunnen slapen in een vreemd bed? En wat als zij naar droomt of een driftbui krijgt? Weten ze dan wel hoe ze met haar om moeten gaan? Als mijn zorgen bleken voorbarig, want Anouk kwam enthousiast weer thuis."

Logeren in een logeerhuis

Zoek het logeerhuis dat bij jou past

Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in een logeerhuis. Dat je het gezellig hebt met de andere kinderen van jouw leeftijd en niveau. En dat er goede en prettige begeleiding is.

Tip: ga op bezoek bij een meerdere logeerhuizen. Je vindt ze door heel Nederland.

In sommige logeerhuizen heb je een eigen kamer. In andere logeerhuizen slaap je samen met een vriendje of vriendinnetje op een kamer. Sommige logeerhuizen staan in een wijk. Andere logeerhuizen staan in de natuur.

Welke begeleiding heb jij nodig?

Je krijgt in het logeerhuis natuurlijk goede en zorgzame begeleiding. En misschien heb je wat speciale begeleiding nodig. bijvoorbeeld omdat je snel boos wordt. Of omdat je autisme hebt. Hoe beter je weet wat jij nodig hebt, hoe beter wij jou kunnen begeleiden. En alles wat je bij ons leert, is ook handig voor thuis. Zo ontwikkel jij je steeds meer.

Wanneer ga jij logeren?

Hoe vaak jij bij ons komt logeren? Dat bespreken we samen met jou en jouw ouders. Dat kan door de week zijn, maar ook in het weekend. Het kan elke week of elke maand. Of alleen tijdens bijvoorbeeld schoolvakanties. Jij hebt dan een leuke tijd in het logeerhuis en je ouders kunnen hun weekend vrij of met de andere kinderen indelen. We hebben ook logeerhuizen waar je na school of in de vakanties naartoe kunt. Dat is gezellig én leerzaam. En wie weet kun jij later wel heel zelfstandig wonen.

Samen regelen we de financiën (je indicatie)

Wil je graag af en toe logeren in een logeerhuis? En vinden jouw ouders dat ook een goed idee? Dan heb je toestemming nodig van het CIZ. Dit heet: een indicatie. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. En hoeveel zorg jij nodig hebt. We helpen je om zo’n indicatie aan te vragen.

Vind je het leuk om een keer langs te komen? Bekijk onze logeerhuizen:
 

  • Logeerhuis Ermelo
    Vind je het leuk om te logeren? Welkom in Logeerhuis Ermelo. Het is hier heel gezellig. Je voelt je dus snel thuis. Logeren is leuk voor jezelf, want je leert nieuwe vriendjes kennen. En samen doe je leuke dingen.
     

Meer weten?


Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.