Wonen met anderen

Je komt thuis en doet je schoenen uit. Pakt wat te drinken. Even lekker tv kijken. In jouw eigen kamer of appartement.Tijd voor jezelf. Wil je graag met je buren afspreken? Dat kan ook! In de gezamenlijke ruimte. Of in de tuin.

Wil je weten hoe het is om samen met anderen te wonen? Ontdek de verhalen van Kevin, Karin en Odile.

 • “Ik ben Kevin. Ik woon in een huis samen met andere mensen. Ik vind het hier heel leuk. En ik blijf hier altijd. Ik ga niet meer terug. Ik vind dat het hier echt een fijn huis is.”
   
 • Karin woont zelfstandig met anderen. “Het is hier heel leuk. Koffie drinken met wat lekkers erbij. Even wat kopen in het winkelcentrum.. Breien in mijn eigen kamer. Eten koken, daar houd ik ook van.”
   
 • Odile woont in een groepswoning voor oudere cliënten. Odile kan niet praten. Ze maakt gebaren. Odile weet goed wat ze wil. Ze kiest zelf haar kleren uit. En ze bepaalt zelf wat ze op haar boterham wil: pindakaas of hagelslag.

Wonen met anderen bij 's Heeren Loo is:
 

 • Je eigen appartement
 • Samen met anderen op jezelf wonen
 • Van elkaar leren
 • Dicht bij je werk of school
 • Je leert zelfstandig te worden

Wil je wonen met anderen? Let dan hier op:

Waar wil je wonen?

Waar wil je wonen? Midden in een wijk of liever dicht bij de natuur? Vlak bij winkels, school en werk? En misschien in de buurt van jouw ouders of andere familie? Denk hier alvast over na. Want iedereen is anders. De één houdt van gezelligheid en drukte. De ander van rust en ruimte. We kijken ook naar wat je wilt leren. Zodat jij je kunt ontwikkelen en steeds zelfstandiger wordt.

Met wie wil je wonen?

Vind je het fijn als er anderen in de buurt zijn? Om leuke dingen mee te doen. En van wie je kunt leren. Misschien maak je wel nieuwe vrienden en vriendinnen! Dat is wonen met anderen bij ’s Heeren Loo.

Met wie zou jij willen wonen? Wat vind je belangrijk? Of vervelend? Praat hierover met mensen die je goed kent. Ook wij helpen je hierbij.

Welke begeleiding heb je nodig? En wat wil je leren?

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen. Maar voor sommige dingen heb je hulp nodig. Wat vind jij nog lastig? Bij ’s Heeren Loo krijg je de begeleiding die je nodig hebt. Zo word je steeds zelfstandiger. En kun je steeds meer zelf.

In een groepswoning leer je van alles. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met andere mensen. Dat noemen we sociale vaardigheden. Ook leer je over huishoudelijk werk. Zoals

stofzuigen, afwassen en koken. Je hebt je eigen keuken waar je zelf kunt koken. Als je wilt helpt een begeleider of een vrijwilliger je. Lukt het niet om zelf te koken? Of heb je daar geen zin in? Dan kun je ook eten in de gezamenlijke ruimte. Gezellig samen met andere bewoners.

School of werk in de buurt?

Ga je naar school? Of heb je werk? Dan is het fijn dat je in de buurt woont. Let hier dus op als je een woonplek zoekt. Natuurlijk helpen we je met zoeken.

Hoe werken we samen met je ouders?

Woon je bij ons? Dan houden we goed contact met jouw ouders. Zij kennen jou immers het beste. We vertellen hen regelmatig hoe het met je gaat. Natuurlijk kunnen je ouders je vaak opzoeken. Minimaal één keer per jaar evalueren we je persoonlijk plan. Dat doen we samen met jou en jouw ouders.

Wie betaalt wonen met anderen?

Wil je wonen bij ’s Heeren Loo? Dan heb je daar toestemming voor nodig. Dat heet: een indicatie. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer

Ga je overdag naar je werk of dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Neem een kijkje in deze apartementen:
 

Meer weten?

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.