Beschermd wonen

Je wordt wakker en gaat ontbijten. Alleen, of samen met andere bewoners. Daarna ga je naar de dagbesteding. Ben je klaar met werken? Dan kun je thuis iets leuks doen, samen met de andere bewoners. Je woont veilig en rustig in een bosrijke omgeving.

Woon je bij ons? Dan vinden we het belangrijk dat jij je veilig en prettig voelt. En dat je je kunt ontwikkelen. We houden goed contact met jouw ouders. Want zij kennen jou het beste. En natuurlijk kunnen je ouders jou vaak opzoeken.

Lees de verhalen van Fred en Jantien:

Fred woont sinds 2004 op Het Westerhonk bij 's Heeren Loo in Monster. Met veel plezier. "Mijn beste vriend Wim woont er ook en ik heb vaak bezoek." Fred heeft nauw contact met zijn broer Ronald en zus Sandra, die hem elke week bezoeken. In de weekenden gaat Fred mee naar huis.”

Jantien is de zus van Sjon: "Mensen vonden het moeilijk om met Sjon om te gaan. Maar de begeleiders weten hoe ze moeten omgaan met Sjon. Hij doet van alles op de groep: strijken, groenten snijden, afwassen en opruimen. Soms fietst hij met zijn driewieler over het terrein. Daar is het rustig en veilig. Al jaren geeft me dat een prettig gevoel."

Beschermd wonen

Beschermd wonen bij 's Heeren Loo is: 
 

  • Wonen met mensen van jouw verstandelijk niveau
  • Woningen speciaal voor mensen met EMB, MVG, doofblindheid of voor ouderen
  • Veel structuur en veiligheid
  • Wonen in prachtig gelegen, rustige en beschutte parken
  • Professionele begeleiding en behandeling
  • Alles is dichtbij: dagbesteding, winkel en (para)medische hulp

Wil je beschermd wonen bij ’s Heeren Loo? Let dan hier op:

Waar wil je wonen?

Beschermd wonen

Wat heb jij nodig om prettig en veilig te wonen? En wat wil jij leren? Dat willen wij graag weten. Want dan kunnen we de beste woning voor je vinden.

Op een terrein van ’s Heeren Loo woon je samen met mensen zoals jij. Ook voor jou hebben we een geschikte woning. Als je een ernstige meervoudige beperking (EMB) hebt. Of wanneer je moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) hebt. We hebben ook woningen voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. En voor oudere mensen met een verstandelijke beperking.

Je hebt altijd een eigen kamer. Dat is fijn als je even op jezelf wilt zijn. Ook kun je lekker de tuin in. Vaak heb je een eigen badkamer met douche en toilet. Soms deel je je badkamer met iemand anders.

Kortom: wonen voelt als thuis.

Welke begeleiding heb je nodig?

Beschermd wonen

In de woning werken fijne begeleiders. Ze maken het gezellig in huis. En ze ondersteunen jou.

Denk vast na of je misschien extra begeleiding of behandeling nodig hebt. Heb je autisme? Of heb je problemen met horen en zien? Misschien heb je last van angsten of ben je depressief? We willen dat graag weten, want dan kunnen we jou beter ondersteunen. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan helpen we je daar graag bij. En ook bij het invullen van je leven zoals jij dat wilt.

Er werken allerlei specialisten bij ons. Zoals dokters, fysiotherapeuten, psychologen en orthopedagogen. Ook zij kunnen jou helpen, als jij dat nodig hebt.

Alle afspraken zetten we in jouw persoonlijk plan.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer?

Beschermd wonen

Ga jij overdag naar dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Wil je hulp bij het regelen van de indicatie of beschikking?

Beschermd wonen

Beschermd wonen kost geld. Maar dat hoeven jij en je ouders niet zelf te betalen. Je hebt dan wel toestemming nodig voor deze hulp. Dit heet: een indicatie of een beschikking. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. We helpen jou en je ouders ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

Neem een kijkje in deze woningen:
 

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.