Wegwijs bij ’s Heeren Loo

Inwerken van een nieuwe medewerker 

Als er een nieuwe collega in je team komt, wil je deze een goede start bij ’s Heeren Loo bieden. Dit doe je voornamelijk als manager en als buddy. Verderop deze pagina leggen wij je uit wat de buddy kan doen om de nieuwe medewerker goed wegwijs te maken. Met het Wegwijs programma geven we de nieuwe medewerker informatie over zijn inwerkperiode waarin stap voor stap de belangrijkste informatie wordt aangeboden.

  Informatie voor de manager

  In het programma Wegwijs bij ’s Heeren Loo maken we gebruik van checklists. De checklist geeft ook jou als manager en het team zicht op de uit te voeren acties. Voor sommige acties staat in de checklist al een verwijzing naar meer informatie. Klik hier voor de checklists (die de nieuwe medewerker ziet op de website Wegwijs bij 's Heeren Loo) of onderaan deze pagina onder Handige Links. Voor andere acties kun je terecht bij het HR team in jouw regio.

  Ben je al bekend met de handige tool de Kennisbank voor Managers? Je vindt daar allerhande informatie met betrekking tot het Wegwijsprogramma en in-, door- en uitstroom van medewerkers en nog veel meer. Tip: sla de Kennisbank op als favoriet zodat je deze makkelijk kunt terugvinden. Klik op de SharePoint-pagina rechtsboven op ‘volgen’ en je ontvangt een berichtje van nieuwe wijzigingen.

  Informatie voor de buddy

  Als buddy help je jouw nieuwe collega waar mogelijk bij werkzaamheden, het vinden van de juiste informatie en personen en geef je uitleg over belangrijke zaken in het werk. In het programma Wegwijs bij ’s Heeren Loo maken we gebruik van een checklist. De checklist geeft jou, je manager en de nieuwe collega zicht op de uit te voeren acties. Tijdens de inwerkperiode werk je veel samen met je nieuwe collega . Meer uitleg over de rol van buddy vind je in de Buddyinstructie op deze pagina onder Handige Documenten.

  Help mee om het programma Wegwijs bij 's Heeren Loo te verbeteren

  Een nieuwe collega inwerken doen we samen. Met jouw ervaringen en ideeën kunnen we het Wegwijsprogramma voor iedereen nog beter maken. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit programma en zelf ook actief meewerken aan verbetering? Kijk dan eens op de intranetgroep Wegwijs bij ’s Heeren Loo. We horen graag jouw tips.

  Delen van Handige documenten

  Het delen van een Handig Document met een nieuwe medewerker die nog niet beschikt over een sHL-account, kan alleen als je het document als bijlage bij een e-mailbericht doorstuurt (de knop Delen werkt systeemtechnisch niet).

  Wat moet je doen?

  • Klik op het Handige Document dat je wilt delen en het bestand wordt gedownload. 
  • Open Outlook en vervolgens een Nieuw Bericht.
  • Je kunt het document nu als bijlage bijvoegen en via de mail versturen.

  Handig te weten
  De nieuwe medewerker heeft bij zijn uitnodiging voor het arbeidsvoorwaardengesprek via Recruitment, ook de link ontvangen naar de websites Welkom bij 's Heeren Loo en Wegwijs bij 's Heeren Loo. Op de Wegwijs-site heeft de nieuwe medewerker zelf ook toegang tot de checklists via de optie 'Ik ben een (nieuwe) medewerker'.