Medewerker groenonderhoud
Urk

Werken in het groenonderhoud op Urk

Lijkt het jou leuk om lekker buiten te werken? Heb jij handige handen? En vind je het niet erg om vies te worden? Kom dan werken bij de Groengroep! De Groengroep is een dagbesteding voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Elke morgen starten wij op in het Trefpunt op Urk en vertrekken daarna richting het Kuinderbos. De groengroep werkt daar in opdracht voor Staatsbosbeheer. Als Groengroep zijn we de hele dag lekker buiten. Maar met regenachtige dagen soms ook binnen.

De omgeving

Wij zijn Dagelijks met de Groengroep werkzaam in het Kuinderbos en ook op de camping op Urk.
Wij doen daar het groenonderhoud. Bijvoorbeeld: Bomen kappen en grasmaaien. We werken veel met de bosmaaier en vele andere machines zoals de kettingzaag en heggenschaar, maar ook met schoffels en handgereedschap.

Wat ga je doen?

De groengroep werkt in het groenonderhoud, dat betekent dat jij bijvoorbeeld bomen kunt omzagen of gaat bosmaaien. Elke week werken wij drie dagen bij Staatsbosbeheer en één dag op de camping op Urk, waar wij het groen op de camping en eromheen netjes houden.

Bij ons kun je vies worden, lawaai maken en zwaar werk doen. Als je het leuk vindt kun je ook vogelhuispakketten maken, hiermee kunnen mensen een vogelhuisje bouwen. Of werken in onze eigen moestuin.

Bereikbaarheid​

‘t Trefpunt ligt middenin het winkelcentrum het "Urkerhard”. De bus stopt voor het winkelcentrum, waardoor de plek zeer goed bereikbaar is. Wij rijden de deelnemers naar de buitenlocaties, en vervoeren ook de gereedschappen.

Voor wie?

Bij de Groengroep werken jongens (en hopelijk binnenkort ook meisjes) die een matige tot lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben. Sommigen hebben ook een vorm van autisme.

Organisatie informatie

Herken jij jezelf in deze vaardigheden, heb jij groene vingers en ben je graag buiten? Heb jij een indicatie via de WMO of WLZ? Wij bieden je de mogelijkheid om jouw kwaliteiten in te zetten en vaardigheden te leren die je kunt inzetten op een (onbetaalde) werkplek. We bieden je de begeleiding van ervaren begeleiders en trainers. Binnen 's Heeren Loo willen we graag dat iedereen zich verder kan ontwikkelen. Dat kan door middel van training bij de Academie voor Zelfstandigheid, maar ook door te leren in de praktijk is heel belangrijk. Zo kun je door een werkervaringsplaats ervaren hoe het is om een collega van iemand te zijn en leer je taken die je voorheen niet kende.

Adres
Nagel 56
8321 RG Urk

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over 's Heeren Loo. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Contact ons
Terug naar boven