Werken bij een bedrijf / jobcoach

Je fietst naar het verzorgingshuis waar je werkt. Je groet je collega’s. Bij de werkbespreking hoor je wat je die dag gaat doen. Eerst de koffie verzorgen in de recreatieruimte. Tussen de middag breng je het eten rond. En ’s middags maak je de kamers van de bewoners schoon. Leuk afwisselend werk. En af en toe even gezellig praten met de bewoners.

Via de jobcoach houden we contact met jouw ouders. Want zij kennen jou het beste. We overleggen regelmatig en vertellen hoe het met je gaat. Minimaal één keer per jaar praten we over je persoonlijk plan, samen met jou en jouw ouders. Hoe gaat het op het werk? Wat gaat goed? En wat wil je graag leren?

Lees de ervaring van Peter, Tom en Ellen:

 • Peter aan het werk in de supermarkt
  Peter

  "Ik werk als vakkenvuller en schoonmaker bij de supermarkt. Dat vind ik heel leuk. Want mijn collega’s zijn aardig. Ook help ik klanten als ze iets niet kunnen vinden. En ik ga nog leren om achter de kassa te werken. Dat lijkt me supergaaf."

 • Jongen in auto
  Tom

  "Tom werkt als bezorger: “Ik heb nu 2 jaar mijn rijbewijs. Ik breng bestellingen weg voor ’s Heeren Loo. Lekker op de weg, radiootje aan. Ik moet natuurlijk wel op de tijd letten. Het is geen vakantie. Maar wel het leukste werk dat ik kan bedenken.”

 • Ellen

  "Ellen werkt nu een jaar in de ontmoetingsruimte in ons verzorgingshuis. Samen met haar collega zorgt ze ervoor dat de ruimte er netjes uitziet. Tijdens de openingsuren zet en schenk ze thee en koffie. Tussendoor maakt ze een praatje. Inmiddels weet ze precies wat ze moet doen. Ze heeft echt een eigen plek verworven. We zijn blij met haar."

Werken bij een bedrijf is:

Wil je werken in een bedrijf? Dat is boeiend en leerzaam. Je leest het hieronder.

 • Werken met begeleiding van een jobcoach
 • Contact met collega’s
 • Werken met je talenten
 • Nieuwe dingen leren
 • Meedoen in de maatschappij
 • Werken tegen loonwaarde

Wil je werken bij een bedrijf? Let dan hier op:

Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Heb je een licht verstandelijke beperking en wil je graag bij een gewoon bedrijf werken? Wij helpen je daarbij. Welk werk vind je dan leuk? Werken in een verzorgingshuis of in een fabriek? Of werk je liever in het groenonderhoud of bij een supermarkt? Denk alvast na over welk werk jij graag doet. Dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

 • Een jobcoach kan jou helpen om een baan te vinden bij een bedrijf. Je bespreekt met de jobcoach wat voor werk je zoekt. En wat je daarvoor moet kunnen. Misschien heb je speciale kennis of vaardigheden nodig op je werk. Dan volg je eerst een training of cursus of ga je stage lopen.

  Lees daar meer over bij ‘Nieuwe dingen leren’.

  Kun je genoeg om bij een bedrijf te werken? Dan helpt de jobcoach jou bij het zoeken naar een baan. Hij begeleidt jou in jouw werk en praat met je leidinggevende op je werk. Gaat alles goed? Dan komt de jobcoach nog maar af en toe langs op je werk.

 • Voor begeleiding van een jobcoach heb je toestemming nodig. Dat heet: een indicatie of beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie of beschikking.

 • Heb je misschien taxivervoer nodig om naar je werk te gaan? Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Werken bij een bedrijf bij jou in de buurt

Je weet nu wat werken bij een bedrijf is. Vul hieronder plaatsnaam of postcode in, dan zie je waar we jou kunnen helpen bij werken bij een bedrijf.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over werken bij een bedrijf via 's Heeren Loo. Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op