Word begeleider
bij 's Heeren Loo

Wil je ontdekken op welke manier jouw begeleiding waardevol is? Met jou kijken we naar de mogelijkheden.

Dit bieden wij

 • Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen door middel van scholing en training
 • We bieden je op sommige locaties direct een vast contract
 • Je krijgt een salaris gebaseerd op je ervaring en opleiding en een eindejaarsuitkering van 8%
 • Je krijgt de mogelijkheid om zowel fulltime als parttime aan de slag gaan
 • We hebben veel verschillende locaties in Nederland, ook bij jou in de buurt

Jouw manier helpt!

Met jouw ervaring, kennis en ideeën maak jij het verschil. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. 

Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Of ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. En dat maakt jou als begeleider waardevol. Voor de cliënt én voor je team.


Dit ben jij

 • Je hebt een mbo of hbo zorgdiploma op niveau 2, 3, 4 of 5. Bijvoorbeeld SPH, verzorgende IG of verpleegkunde
 • Je bent geduldig en evenwichtig
 • Je bent betrokken en geeft cliënten vertrouwen
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking

Werken en leren

Als je geen afgeronde mbo opleiding hebt, maar wel affiniteit met of ervaring in de gehandicaptenzorg, dan zijn er ook mogelijkheden en vacatures. ’s Heeren Loo biedt zij-instromers namelijk de kans en mogelijkheid tot het volgen van een opleiding in de zorg.

Lees meer over leren en werken

De beatboxmanier van Sebastiaan

Sebastiaan ontdekte hoe hij muziek kon gebruiken in de begeleiding van Justin. Samen pianospelen, zingen en beatboxen, dát is hun manier. Wat is jouw manier?

Waar kan je werken als begeleider?

Woonbegeleider

Je kunt gaan werken op een woongroep, dan werk je met verschillende doelgroepen en met verschillende zorgvragen. Als woonbegeleider verleen je dagelijkse zorg in de woonomgeving van de cliënt, waarbij je zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving. 

Activiteitenbegeleider

Je begeleidt deelnemers met een verstandelijke beperking bij hun dagbesteding. De activiteiten zijn per dagbestedingslocatie verschillend. Van licht industrieel werk tot creatieve activiteiten. Als activiteitenbegeleider signaleer en anticipeer je op de individuele vraag van de cliënt en biedt (ontwikkelingsgerichte) activiteiten aan, uitgaande van de eigen kracht. Dit doe je in samenwerking met jouw collega’s.

Ambulante begeleiding

Als je cliënten begeleidt en verzorgt in hun thuissituatie, dan ben je ambulant begeleider. Je ondersteunt de cliënt in de dagelijkse zorg en stimuleert zijn zelfredzaamheid. Als ambulant begeleider houd jij het overzicht, bepaal je de prioriteiten en houd je het disciplinaire team betrokken. Je geeft vorm en uitvoering aan de zorg op basis van het ondersteuningsplan per cliënt en je bespreekt gezamenlijk de evaluatie van de zorg en ondersteuning.

Integrale zorg

Als integraal begeleider zorg je voor continuïteit en duidelijkheid voor de cliënt. Je begeleidt hem op de woning en gaat mee naar school of de dagbesteding. Zo heeft de cliënt steeds een vertrouwd gezicht om zich heen en voelt hij zich veilig. Ook waarborg je de kwaliteit van zorg. Jij streeft naar een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt, waarbij je nauw samenwerkt met familie, collega’s en andere professionals. Het is jouw doel om díe situatie te creëren waarin de cliënt zich (weer) kan ontwikkelen.

Jij als persoonlijk begeleider

"Soms is het zo druk in mijn hoofd, dat ik even niet meer weet wat ik doe. Jij geeft mij als persoonlijk begeleider vertrouwen en rust. Met elkaar zor...

Lees verder

Jij als begeleider intensieve zorg

Je bent een kei in je vak en je viert ook de kleine successen. Bij ons krijg je volop de ruimte om je door te ontwikkelen als professional.

Lees verder

Gezinshuis

Denk je erover om een gezinshuis te starten? En wil je weten wat hier allemaal bij komt kijken? Je ontdekt het hier.

Lees verder

Meer informatie

 • 's Heeren Loo wil bijdragen aan een zinvol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Om dit te bereiken gaan onze medewerkers de dialoog aan met cliënten en met elkaar. En mocht dat nodig zijn, dan gaan ze op zoek naar extra kennis. Want we streven altijd naar de beste behandeling en verzorging. Dat maakt het werk bij 's Heeren Loo uitdagend en leuk.

  Lees meer
 • Wij zijn een organisatie waar mensen elkaar feedback geven, daadwerkelijk van elkaar leren en elkaar vertrouwen. Er is een goede balans tussen regels en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. We richten onze organisatie zo in dat onze zorgmedewerkers zich volledig kunnen richten op hun werk met cliënten. Leidinggevenden geven medewerkers verantwoordelijkheid en de ruimte zich te ontplooien. Want we willen dat onze medewerkers plezier hebben in hun werk!

Dit is onze manier

Als begeleider maak jij het verschil. Want jouw manier is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, eindeloos geduld of tomeloos veel energie. Of ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, aan het lachen te maken en te laten groeien. Dát maakt jou als begeleider waardevol. Lees de verhalen van anderen.

Het mooiste is als cliënten zelf met ideeën durven komen
Het mooiste is als cliënten zelf met ideeën durven komen

“Bij een cliënt is altijd ontwikkeling mogelijk.” Dat is het uitgangpunt van gespecialiseerd begeleider en kok Ronald van Panhuis bij De Heerenhoff in...

Lees meer
Ik zorg dat de cliënten een fijne dag hebben en ben er voor ze
Ik zorg dat de cliënten een fijne dag hebben en ben er voor ze

“Vroeger zaten de cliënten om 7 uur al in hun pyjama. Dat vond ik helemaal niets. Dus als ik werkte, gingen we na het eten lekker wandelen en ergens o...

Lees meer
Dankzij Patrick werd ik een goede begeleider

"Patrick is een jongeman met het syndroom van Down. Uit het niets kan hij gooien, krabben, schoppen of bijten. Als hij een bui heeft, houd ik hem vast...

Lees meer
Een lach brengen en troost bieden

“Ik vind het passievol werk om elke dag weer cliënten te ondersteunen in de dagelijkse gang van zaken. Je moet dit werk met een groot gevoel voor humo...

Lees meer
Iemand dat steuntje in de rug geven, dat doe ik graag

"Ik was weer toe aan een team, samen ergens voor staan. Met dit gevoel en deze gedachte ben ik na een half jaar ‘freewheelen’ gaan rondkijken. Ik ontd...

Lees meer

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Maak jouw jobalert
Terug naar boven