Word begeleider bij Auriga
en help op jouw manier

Locatie Auriga is een orthopedagogisch behandelcentrum met locaties in Dordrecht, Zwijndrecht en Barendrecht. Wij bieden gespecialiseerde behandeling en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek.

De manier van Jochem

Mijn manier van begeleiden is door te luisteren. Als een jongere boos wordt, of gaat schelden, dan neem ik de tijd om naar hem te luisteren. Wat gebeurt er en wat zit erachter? Ik luister en kijk dan samen met de jongere hoe hij of zij er de volgende keer beter mee om kan gaan. Ik probeer het altijd positief af te sluiten, want dat levert het meeste op. Humor is wel een belangrijk onderdeel in mijn begeleiding. Want ik ben ervan overtuigd dat je humor moet gebruiken om deze jongeren uit een negatieve sfeer te halen. Je kan het dan ombuigen naar iets positiefs.

Wat doen we?

De behandeling en begeleiding richt zich op herstel van het gewone leven, verminderen van gedragsproblematiek, het vergroten van vaardigheden en het stimuleren van ontwikkeling. Samen met de jongere, het gezin of vertrouwde omgeving onderzoeken we wat de hulpvragen zijn en welke doelen de jongere heeft. Op basis daarvan bieden wij hulp op maat en streven we ernaar dat de jongere een zo zelfstandig mogelijk leven kan leiden.

Waarom Auriga?

Bij ’s Heeren Loo krijg je de ruimte om jezelf op jouw manier te ontwikkelen. Met jouw talenten en ideeën draag je bij aan een goed leven voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en voorkomende forse gedragsproblemen.
Het werk is afwisselend en uitdagend. Elke dag is een beleving!

De manier van Wendy

Natuurlijk werken we met bepaalde methodes, dat is de rode draad in onze behandeling. Maar soms is het lastig om iets dat op papier staat, te vertalen naar een manier van begeleiden. Want hoe doe je dat in de praktijk? De cliënten hebben pittig gedrag en dan is het prettig als er iemand met je meekijkt. Ik vind het heel fijn dat geen dag hetzelfde is. Je bent de hele dag aan het schakelen en aan het kijken. Je probeert structuur te bieden en te ontdekken wat de jongeren nodig hebben. Omdat de jongeren niet altijd doen wat je vraagt, moet je creatief zijn en inspelen op het gedrag.

Dit bieden wij

  • Een enthousiast team van betrokken collega's dat altijd voor elkaar klaar staat
  • Een brutosalaris van minimaal € 1.861 en maximaal € 3.189 (FWG 35 - 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding
  • Een financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen
  • Daarnaast ook een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase en een vakantietoeslag van 8%
  • We bieden je carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties

Dit ben jij

  • Je hebt een zorgopleiding vanaf mbo niveau 4. Bijvoorbeeld SPW, MMZ, SPH, pedagogische wetenschappen en SCW
  • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de gehandicaptenzorg met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Je hebt kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW), of je wil je hierin laten scholen
  • Je staat naast de cliënt, ook als het moeilijk wordt

Contact

Heb je vragen over werken bij Auriga? Of wil je kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn? Dan helpen we graag verder! Ik ben Anne en ik ben recruiter. Je kan me altijd mailen, bellen of appen. 

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Maak jouw jobalert
Terug naar boven