Gezinshuisouder in Noord Brabant

Veilig opgroeien in een liefdevol gezin is niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Ruim 23.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, omdat er problemen zijn in hun gezin. Bijna 2.000 van deze kinderen hebben een rugzakje waardoor zij intensieve, professionele zorg nodig hebben. 

Deze kinderen zijn vaak het beste op hun plaats als zij opgevangen worden in een gezin van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder. Ze groeien dan op in een gezinssituatie die veilig en stabiel is en krijgen daarnaast de professionele begeleiding die nodig is voor hun ontwikkeling. In Noord-Oost Brabant is een groot tekort aan gezinshuisouders. Wij zijn dus op zoek naar jou!

Het gezinshuis van Femke en Maikel

"Het mooiste is de groei die je ziet bij de pleegkinderen. Van een klein, hulpeloos mensje naar bijvoorbeeld een blije, enthousiaste kleuter. Daar doe ik het voor. Je ziet hoe de pleegkinderen zich ontwikkelen. Ook in het spel tussen de kinderen onderling, hoe ze zich aan elkaar optrekken. Dat is belangrijk en mooi om te zien.

Wij willen vooral een veilige, stabiele thuishaven zijn voor de kinderen. Pleegkinderen hebben structuur nodig. Ze hebben over het algemeen al een rugzakje en je moet dat rugzakje niet groter maken. Ik denk ook dat veel meer mensen pleegzorg aankunnen dan dat ze zelf denken. Het is een drempel die je over moet.”

Hoe is het om gezinshuisouders te zijn?

In een gezinshuis wonen gemiddeld 2-4 kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. Als gezinshuisouder ben je er 24/7 voor de kinderen. Het gezin en de kinderen krijgen professionele begeleiding vanuit 's Heeren Loo. In elk gezinshuis wordt gewerkt met een multidisciplinair team dat in elk geval bestaat uit een gedragswetenschapper en/of een systeembehandelaar en een manager zorg. Je staat er dus nooit alleen voor!

Denk je erover om een gezinshuis te starten? Maar wil je eerst meer weten over wat hier allemaal bij komt kijken?

De ouders van Fons zijn gezinshuisouders

Fons vertelt

"Mijn ouders, en specifiek mijn vader, hadden toentertijd al veel ervaring in de jeugdzorg. De wereld van jeugdzorg was voor mij dus niet geheel onbekend. Op een gegeven moment kwamen mijn ouders met het plan om een gezinshuis te starten. Uiteraard is er toen ook om mijn mening gevraagd, alsook die van mijn jongere broertje. Ik was toen 17-18 en hij rond de 11. Er zijn veel gesprekken geweest over wát nou een gezinshuis is en wat het voor ons zou gaan betekenen.”

Gezinshuisouder in Noord-Oost Brabant

Heb jij ruimte in je hart en huis? Woon jij in de regio Noord-Oost Brabant en heb jij een zorggerelateerde opleiding? Dan ben jij misschien de gezinshuisouder die wij zoeken! 

Wil je meer weten?

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor het starten van een gezinshuis in de regio Noord-Oost Brabant? Neem dan via het formulier hieronder contact op met Mirjam Bos, Manager Zorg bij ’s Heeren Loo. Ze beantwoordt graag al je vragen en neemt je stap voor stap mee op weg naar de start van jouw eigen gezinshuis.

Woon je in een andere regio? Ook dan zijn er mogelijkheden genoeg! Vul het formulier in voor meer informatie.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Maak jouw jobalert
Terug naar boven