Werken als gezinshuisouder | vacatures gezinshuisouder | werken bij sheerenloo | 's Heeren Loo
Vacatures 10 nieuw

Jij als gezinshuisouder

In gezinshuizen wonen kinderen of jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Zij wonen in een gezin met of zonder eigen kinderen die hun eigen huis openstellen. Bijzonder, want zo kunnen de kinderen opgroeien in een zo gewoon mogelijke gezinssituatie. Als gezinshuisouder ben je een professional, in dienst van 's Heeren Loo. Je krijgt ondersteuning van een multi-disciplinair begeleidingsteam. De doorsnee gezinshuisouder bestaat niet en elk gezinshuis is uniek. Toch is er wel iets dat je deelt. Je stelt namelijk niet alleen je huis open voor de kinderen, maar ook je hart.

Informatieavond voor nieuwe gezinshuisouders en logeergezinnen

Doorlopend zijn wij op zoek naar enthousiaste gezinshuisouders en logeergezinnen die in hun eigen huis, opvang willen bieden aan kinderen met een licht verstandelijke beperking. Een warm huis waar een kind zich mag ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo en waar continuïteit is door vaste aanwezigheid van gezinshuisouders; een ideale plek voor deze kinderen om te wonen. Wij zijn op zoek naar gezinshuisouders in zowel Lelystad, Urk, Emmeloord en Dronten!

Informatieavond 9 oktober 2019
We gaan tijdens de informatieavond uitgebreid in op wat het leven en werk van een gezinshuisouder en logeergezin inhoudt, wat de gezinshuizen van 's Heeren Loo uniek maakt en hoe een gezinshuisouder en logeergezin professioneel ondersteund wordt. Gezinshuisouders en zorgprofessionals vertellen u die avond graag hun persoonlijke ervaringen.

Wij nodigen u van harte uit!
Aanmelden kan via annemieke.hilberding@sheerenloo.nl. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Ter bevestiging ontvangt u een programma van de informatieavond.

Locatie
Het Wapen van Ens
Baan 1A in Ens

Inloop is vanaf 19.30 uur

Meer informatie?

Neem contact op met:
Peter van Diermen, rayonmanager
06 – 51 58 94 11

Wat vragen we van gezinshuisouders?

Je bent een zorgprofessional met een afgeronde mbo-opleiding. Jij kan  zorg en ondersteuning combineren met je eigen (gezins)leven en zorgen voor een prettige, warme sfeer in huis. Je bent in staat om optimale ondersteuning te bieden aan kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking. Rust, stabiliteit en structuur staan voorop. Je hebt gevoel voor humor, je kan goed op jezelf reflecteren en bezit tact en inlevingsvermogen. Daarnaast kan je goed werken vanuit de systemische benadering en weet je biologische ouders op een natuurlijke wijze te betrekken bij de zorg en ontwikkeling van hun kind.


Lees ervaringsverhalen van gezinshuisouders

  • Inge Gelderloos is gezinshuisouder samen met haar man Marc van drie jongens van 4 jaar en een meisje van 18 jaar. Ze wonen in een woonwijk in Rouveen. Inge werkt daarnaast parttime bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en Marc doet af en toe invalwerk. Daarvoor werkten zij als begeleiders bij ’s Heeren Loo. Na een zoektocht kwam een tweeling van 1 jaar op hun pad. Dat was het moment dat ze tegen elkaar zeiden: “We gaan ervoor!”. De tweeling kon nog niet zitten toen ze bij Marc en Inge kwamen wonen en de kans op een verstandelijke beperking was vrij groot. “Nu zijn ze 4 jaar oud, rennen en fietsen ze en doen ze mee met het reguliere onderwijs. Ik vind het mooi om resultaat te zien en haal daar veel waardering uit. Het is goed om te zien hoe het nu met de kinderen gaat.

    Soms is het zoeken. Je bent mens en professional. De eerste maanden kwamen we daarmee wel eens in de knoei. Zeg je nu wel of niet 'mama' bijvoorbeeld? Wij zijn er volledig voor gegaan. Je kunt het niet half doen, maar je moet wel je grenzen bewaken. Marc en ik proberen die naar elkaar toe goed uit te spreken. Ook doen we veel met ons netwerk en de ouders van Marc zijn vrijwilligers. Zo heb ik nog vrij veel tijd voor mezelf.”

    Inmiddels woont ook een meisje van 18 jaar met autisme in het gezinshuis. Dat begon met logeren en deeltijdwonen en inmiddels woont ze er op kamers. Zij volgt haar eigen programma totdat ze een huisje in de buurt voor haar hebben gevonden. Sinds een half jaar woont nog een jongetje van 4 jaar in het gezin. “Binnen een paar weken merkten we al verschil. Hij is hier tot rust gekomen. Hij doet net zo hard mee en wil net zoals andere kinderen zijn. Gezinshuisouders zijn is een pittige klus. De ondersteuning om je heen is dan ook super belangrijk. Maar uiteindelijk is het meer een levenswijze dan een baan.”

  • Ferrie en Nienke Mooij wilden kinderen een veilige plek bieden, een mooie plek om te leren. Nu wonen en werken ze in hun droom, een jeugdzorgboerderij/gezinshuis tussen de weilanden op Kampereiland. Nienke: “Ik heb altijd het verlangen gehad om dit te doen. De reis begon in pleegzorgland, maar de droom ging verder. Als pleegouders hadden we een stuk ervaring opgebouwd. Daar wilden we iets mee. In het huis waar we eerst woonden was geen plaats meer, maar in ons hart wel. We wilden er voor nog meer kinderen zijn. Toen zijn we op zoek gegaan naar een plek om een gezinshuis te starten. Het is een hele weg geweest, maar dit is de ideale plek voor ons.”

    Naast hun 4 biologische kinderen, die allemaal op zichzelf wonen, hebben Ferrie en Nienke 7 gezinshuis-/pleegkinderen.“Onze biologische kinderen doen dit ook al jaren. Daar zijn we blij mee en het is noodzakelijk. Het heeft ze ook gevormd. En ook wij leren nog steeds elke dag van de kids.

    Je kunt niet altijd alles van te voren weten. Iedere situatie is maatwerk en bekijken we opnieuw met elkaar. Is er iets, dan kunnen we altijd een gedragswetenschapper bellen. Er zit een heel systeem achter. Dat is ook de reden dat we voor ’s Heeren Loo hebben gekozen. Je bent minder kwetsbaar en kunt terugvallen op de kennis en expertise van een grote organisatie. Bovendien willen wij de tijd die we hebben in het kind steken en niet in papieren. Nu hebben we een goed team om ons heen dat ons verder helpt met de kids. We zijn inhoudelijk betrokken en worden serieus genomen. Je bent professional met de professionals.”

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over (werken bij) 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven