Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
Hoe ziet zo'n leer-werktraject eruit?

Kies je voor werken en leren, dan volg je de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) of duale opleiding (hbo). Je bent dan bij ons in dienst als begeleider in opleiding. Als je kiest voor een BBL-traject dan werk je gemiddeld 20 tot 28 uur per week in een wisselend dienstrooster op een van onze locaties.(afbeelding van alle regio's toevoegen) Je gaat 1 dag per week naar school samen met de andere begeleiders in opleiding van ’s Heeren Loo. Dat is prettig, want je kent elkaar en herkent elkaars vragen.

Wij betalen jouw opleiding en zorgen voor vakkundige begeleiding

Het BBL-traject is een op maatgemaakt traject voor jou. De opleiding duurt maximaal 4 jaar, maar sommige leerlingen ronden het al sneller af. ‘s Heeren Loo betaalt jouw lesgeld en het studiemateriaal. Je kunt bij ons rekenen op vakkundige begeleiding. Niet alleen van je werkbegeleider, maar ook van je collega’s en de coördinator praktijkleren. Zij ondersteunen je in je leerproces en doen er alles aan om je te helpen zodat jij de opleiding met succes gaat afronden.

Welke opleiding kan je volgen?

Wij werken samen met verschillende onderwijsinstellingen in het hele land. De opleidingen die wij aanbieden kunnen per regio verschillen. Dit komt omdat er verschil kan zijn in het beschikbare aantal leerwerkplekken per locatie en de diversiteit aan doelgroepen.
De opleidingen mbo 3 en 4 worden in de onderwijsvorm praktijkgestuurd leren aangeboden.

  • Verzorgende - Maatschappelijke zorg niveau 3 & Verpleegkundige niveau 4
  • (Persoonlijk) begeleider Maatschappelijke zorg niveau 3 & 4
  • Social work- hbo AD of regulier traject
  • Niveau 5 en 6

Toelatingseisen

Als je solliciteert wordt er van je verwacht dat je één van onderstaande bewijsstukken kunt laten zien:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig: diploma MAVO
  • Diploma mbo niveau 2 opleiding (voor toelating mbo niveau 3).
  • Overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4.
  • Ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Salaris

Je krijgt bij ons een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding. Volgens de CAO gehandicaptenzorg (GHZ) komt dit bruto per maand neer op:

• 1e praktijkleerjaar € 1.430,-*
• 2e praktijkleerjaar € 1.688,-*
• 3e praktijkleerjaar € 2.035,-
*zo nodig aangevuld tot het minimumloon

Ben jij een zij-instromer?
Om voor het zij-instroombeleid in aanmerking te komen moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Daarnaast ben je in het bezit van een diploma in een andere sector dan de zorg op minimaal hetzelfde niveau waarop je de opleiding wilt gaan volgen. De uiteindelijke inschaling is afhankelijk van jouw werkervaring, behaalde diploma en het niveau van de opleiding die je gaat volgen. Je wordt als zij-instromer ingeschaald in de reguliere schalen.

Je wilt een mbo opleiding niveau 3 bij ‘s Heeren Loo volgen:

• Inschaling in FWG 25 (€ 2025,- – € 2574- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 3 jaar werkervaring in een andere sector + diploma op minimaal mbo 3 niveau.
• Inschaling in FWG 30 ( € 2025,- – € 2716,- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorgsector + diploma op minimaal mbo 3 niveau.

Je wilt een mbo opleiding niveau 4 bij ‘s Heeren Loo volgen:

• Inschaling in FWG 30 (€ 2151,- – € 2716,- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 3 jaar werkervaring in een andere sector + diploma op minimaal mbo 4 niveau.
• Inschaling in FWG 35 ( € 2151,- – € 2853,- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorgsector + diploma op minimaal mbo 4 niveau.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Maak jouw jobalert
Terug naar boven