Daar word je vrolijk van

Wat is er leuker dan lekker aan de slag te zijn?

's Heeren Loo heeft voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking leuke dagbesteding. Ook begeleiden we jongeren bij de overstap van school naar een passende baan. Altijd bekijken we samen welke dagbesteding of welk werk het beste past.

Belevingsgerichte activiteiten

Voor kinderen en jongeren die niet naar school kunnen heeft 's Heeren Loo een breed scala aan recreatieve activiteiten. Denk aan zwemmen, wandelen, knutselen en snoezelen. Snoezelen is een belevingsgerichte activiteit die de zintuigen prikkelt met geluid, licht, tast en smaak. Omdat kinderen met een zeer ernstige verstandelijke beperking veel ondersteuning nodig hebben bij eten en drinken en lichamelijke verzorging, hebben we daarvoor alle voorzieningen.

Overstap naar werk

Voor veel jongeren is een baan een belangrijk doel. 's Heeren Loo helpt jongeren de overstap te maken van school naar werk. Zelfs een betaalde baan is mogelijk. Jobcoaches van 's Heeren Loo begeleiden jongeren bij het kiezen van passend werk, bij het solliciteren en waar mogelijk ook in de uitvoering van het werk. Een jobcoach kijkt samen met de jongere wat hij wil en waar hij goed in is. Samen trainen ze de benodigde sociale en technische vaardigheden. Heeft een jongere eenmaal een baan, dan toetst de jobcoach regelmatig of hij tevreden is. Waar mogelijk begeleidt de jobcoach de jongere in zijn werk, zodat hij steeds zelfstandiger wordt.

Werken bij een dagbestedingslocatie

Fulltime of parttime? Horeca, een atelier of productie? Jongeren met een verstandelijke beperking kunnen op veel verschillende manieren aan de slag binnen de dagbestedingslocaties van ‘s Heeren Loo. Bijvoorbeeld in de keuken of in de bediening van een lunchcafés. Of in een hout- of keramiekwerkgroep. Productiewerk kan ook: inpakken, stickeren, monteren of het verzorgen van grote postzendingen. Alle dagbestedingsgroepen maken producten waaraan behoefte is en die in veel gevallen worden verkocht. Bijvoorbeeld in onze eigen cadeauwinkels, waar ook cliënten werken.

Indicatie

Voor Werk en dagbesteding heeft u een indicatie nodig. Een indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Als u nog geen indicatie heeft, helpen wij u graag op weg.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

's Heeren Loo Dichtbij

uitgebreid zoeken