Passende vrijetijdsbesteding

Voor oudere mensen met een verstandelijke beperking is het soms lastig passende vrijetijdsbesteding te vinden.

Zij weten niet altijd wat ze in hun vrije tijd kunnen doen of kunnen niet meekomen. Maar juist in hun vrije tijd kunnen zij zelf keuzes maken, zich uitleven en mensen ontmoeten. Bij een gewone sportclub of hobbyvereniging, bij een vereniging met een aangepast programma, of bij 's Heeren Loo. 's Heeren Loo zoekt samen met hen naar passende vrijetijdsbesteding. Ook  familie en het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking zijn belangrijk bij de invulling van vrije tijd.

Sportverenigingen en hobbyclubs

's Heeren Loo kan adviseren of bemiddelen bij deelname aan activiteiten bij sportclubs en verenigingen, bijvoorbeeld een zangkoor of een knutselclub. Behalve voor ontspanning, is dit ook een manier om met andere mensen, met of zonder beperking, in contact te komen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen ook terecht bij 's Heeren Loo zelf. Er is voor iedereen wel iets te doen! Sport, buurthuisactiviteiten en soms ook optredens van artiesten of de toneelclub.
En natuurlijk hebben we ook leuke hobbyclubs.

Vakantie

Wat is er leuker dan er samen op uit te trekken? Of nieuwe vrienden te ontmoeten bij vakantieactiviteiten?'s Heeren Loo organiseert op verschillende plaatsen in het land vakantiekampen en vakantieactiviteiten. Ook zijn er zijn mogelijkheden voor vakantieopvang en zelfs voor aangepaste kampeervakanties met het hele gezin.

Indicatie

Voor Vrije tijd heeft u geen indicatie nodig. De bekostiging van vrijetijdsbesteding zit niet in de jeugdwet of Wlz. De kosten komen voor uw eigen rekening. Sommige gemeenten en fondsen kunnen bijdragen in deze kosten.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

's Heeren Loo Dichtbij

uitgebreid zoeken