…thuis best

De meeste mensen zijn thuis op hun best. Met familie en vrienden dichtbij. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms moeilijk om thuis te wonen.

Voor jezelf opkomen en afspraken nakomen is een hele opgave. Ook de zorg voor een inwonend kind, broer of zus valt niet altijd mee. Een medewerker van 's Heeren Loo kan thuis ondersteuning bieden. Soms als duwtje in de rug, soms voor langere tijd. U bepaalt zelf welke ondersteuning het beste past.

Ondersteuning in de zorg

Bent u op zoek naar hulp bij bijvoorbeeld het verschonen, eten of aankleden, dan kan een medewerker op vaste momenten bij u thuis komen. U hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Zelfstandig wonen met hulp

Voor mensen die zelfstandig wonen, maar bij een aantal onderdelen (nog) hulp of begeleiding nodig hebben, is begeleid zelfstandig wonen een goede oplossing.  Een medewerker van 's Heeren Loo kan helpen bij van alles. Van koken tot huishouden. Van financiële zaken tot sociale contacten. En van huisartsbezoek tot kleding kopen. Soms een paar uur per maand, soms meerdere uren per week. Samen met de cliënt kijkt de medewerker naar wensen en mogelijkheden. En samen stellen ze doelen op en maken ze begeleidingsafspraken. Door begeleiding en training is op den duur soms helemaal geen ondersteuning meer nodig. 

Zo voel ik me veilig

Michella woont begeleid zelfstandig

Michella Kraay is 31 jaar en woont begeleid zelfstandig in Schagen. Vader Cor en persoonlijk begeleider Annet Balder ondersteunen haar. Vader is blij met de samenwerking: "Annet staat open voor mijn mening en houdt me op de hoogte, dat geeft vertrouwen, waardoor ik Michella durf los te laten.

" Annet vult aan: "Het is fijn om samen te beoordelen of we op de goede weg zitten. Ik leer van Cor, want die kent Michella al veel langer." Zo merken zij het snel als het minder goed gaat met Michella. Of zoals Michella het samenvat: "Dan hebben we drie meningen en komen we verder. Mijn vader helpt me met geldzaken en doet voor hoe ik moet dweilen. We doen ook leuke dingen. Met Annet praat ik veel. Het geeft me een veilig gevoel dat ik op meer mensen kan terugvallen."

Lees hier haar complete verhaal.

Indicatie

Voor hulp en ondersteuning thuis heeft u een indicatie nodig. Een indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Als u nog geen indicatie heeft, helpen wij u graag verder.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

's Heeren Loo Dichtbij

uitgebreid zoeken