Cees van Lopik is activiteitenbegeleider Klienteam van 's Heeren Loo. ‘De naam Klienteam is lang geleden ontstaan. Vanaf de oprichting, rond 2003, hielden onze jongens zich vooral bezig met...
Een mooie tijd, met hard werken Net twintig was Yvonne Mientjes toen ze begin jaren tachtig aan de slag ging bij Het Westerhonk in Monster. Kort daarop begon ze met de Z-opleiding. "De afwisseling...
“Het is een bijzondere familie,” vertelt Sascha Kortlang. Ze is de betachterkleindochter van de eerste directeur van ’s Heeren Loo Fokko Kortlang. Vier generaties later woont de familie van de...
De Tweede Wereldoorlog kwam ook voor de ’s Heeren Loo Zorgroep flink dichtbij. Vanaf eind negentiende eeuw waren er heel wat woonzorgparken ontstaan. In die tijd noemden we die nog...
De geschiedenis van de ’s Heeren Loo Zorggroep kent een diepzwarte rand. Dit door deportaties van joodse bewoners en personeelsleden in Apeldoorn, Ermelo en Noordwijk.
Geschiedenis van Arkemeyde In het vorige stukje kon je meer lezen over het verleden van Meilust, tegenwoordig. Koos Vriend deelde zijn verhaal over onder meer het oude weeshuis. Maar er valt meer...
Pieter zat 's avonds in zijn appartement naar de TV te kijken en volgde het nieuws nauwkeurig. Op een avond kwam het hoge woord eruit: "Komt de oorlog ook naar Ermelo?"
Op 12 mei wordt ieder jaar de Dag van de Verpleging gevierd, de geboortedag van Florence Nightingale, de vrouw die het verpleegstersberoep tot een gerespecteerd beroep gemaakt heeft.
“Ik herinner me een collega die was overleden. Het was een markant figuur. Met hem was het altijd lachen en leuk om mee samen te werken. Hij overleed, veel te vroeg...
Zuster-apothekeres soeur Marie Eugénie du Sacre Coeur kwam vanuit het moederhuis in Frankrijk op de Boldershof aan en startte een apotheek.
Tuberculose was een gevreesde ziekte die jarenlang slachtoffers zou eisen. In 1936 werden er op Boldershof in Druten plannen gemaakt voor de bouw van een eigen sanatorium.
In het geschiedenisboekje dat eerder dit jaar werd uitgegeven, was helaas niets te lezen over de Meilust periode, Koos Vriend deelt zijn verhaal.
‘s Heeren Loo bestaat 125 jaar. We delen enkele historische feitjes en weetjes met je die onze geschiedenis schetsen.
“Als meisje van 18 kreeg ik een stageplek bij de Willem van den Berg stichting in Noordwijk. Een bijzondere ervaring, want ik mocht stage lopen op de afdeling wasknijpers maken.
Jacob Jüch (1895 - 1943) was directeur van de Willem van den Bergh stichting in Noordwijk. Hij stond bekend als een ware innovator. Zo bedacht hij ‘de Wintertuin’.
‘s Heeren Loo bestaat 125 jaar. We delen enkele historische feitjes en weetjes.
Coba Mosterd kwam in 1938 in Noordwijk bij de toenmalige Willem van den Bergh stichting. Ze werd destijds Cootje genoemd.
In het jaar 1876 liet Baron van Nahuys het Heerenhuus in Ermelo bouwen. Dit statige herenhuis zou dienen als woonhuis van de Geneesheer-Directeur van de instelling: Fokko Kortlang.