Ernst Klunder (lid Raad van Bestuur)

Drs. E. (Ernst) Klunder (1963) houdt zich sinds oktober 2018 bezig met de bedrijfsvoering van ’s Heeren Loo. Hij is “gevallen” voor de koers van ’s Heeren Loo: “De kwetsbare mensen die wij ondersteunen, kunnen hun wensen en behoeften niet altijd duidelijk overbrengen. Ik vind het indrukwekkend om te zien hoe mijn collega’s in het land op allerlei manieren proberen de stem van onze cliënten te laten spreken."

"Dit doen zij door het toepassen van methodieken en kennis, maar ook met een simpel gebaar als een toegestoken hand of een glimlach. Zo komt een Goed leven en Mooi werk weer een stap dichterbij. Dit vervult me met een gevoel van trots en de wetenschap dat ik op de juiste plek zit. Om hun werk te ondersteunen, werk ik graag aan de verbinding van kwaliteit van zorg en een doelmatige inzet van mensen en middelen.” Naast de bedrijfsvoering hebben de organisatieverandering en duurzaam ondernemen zijn speciale aandacht.

Ernst woont in Zwolle en is getrouwd met Simone. Samen hebben zij vier kinderen in de leeftijd van 20 tot 7.

Zijn loopbaan

Ernst Klunder heeft een achtergrond als bedrijfseconoom. En hij heeft ruimte ervaring in de non-profit sector. Zo was hij onder ander andere lid van de Raad van Bestuur van RIAGG Over de IJssel en directeur Financiële Zaken & ICT bij de Isala klinieken. Daarnaast was hij voorzitter van de Raad van Bestuur bij de Dimence Groep, een concern met 10 zelfstandige stichtingen voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening, generalistische en specialistische GGZ en forensische zorg. Ook is hij actief in meerdere nevenfuncties binnen de GGZ.

Met zijn brede kennis, achtergrond en ervaring in de GGZ wil hij bruggen slaan tussen de GGZ en de gehandicaptenzorg.