Kees Erends (COO)

Drs. K. (Kees) Erends (1954) is sinds 2012 verantwoordelijk voor alle cliëntenzorg en onderwijs van ’s Heeren Loo. Daarin werkt hij het liefst waardegedreven. “Ik ga altijd uit van het goede in de mens en vind het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen, zowel cliënten als ouders en medewerkers. Ik heb dit bij alles wat ik doe voor ogen.”


Kees Erends woont met zijn partner in Havelte en heeft 3 kinderen.

Zijn loopbaan

Kees Erends is geboren in Amsterdam. Hij studeerde geneeskunde in Groningen en koos daarna het huisartsenvak. Meer dan 10 jaar voerde hij een bloeiende groepspraktijk in Hardenberg. Door ziekte moest hij in 1994 stoppen met zijn praktijk en werd hij uiteindelijk directeur Zorg bij Achmea.

Voorzien van een schat aan inkoop- en commerciële ervaring in de verzekeringswereld verbond Erends zich aan de gehandicaptenzorg. Tot 2012 was hij bestuursvoorzitter van de Baalderborg Groep. Een tijd die hem naar eigen zeggen als professional en als mens verrijkte. De gehandicaptenzorg had een stevige plaats in zijn hart veroverd. Hij ging dan ook graag in op de uitnodiging van ’s Heeren Loo om de Raad van Bestuur te komen versterken. Dat nadat hij vaststelde dat de Baalderborg in een nieuwe fase terecht was gekomen, waar een ander leiderschap bij paste.