Pieter Vergroesen (CFO)

Drs. P.J. (Pieter) Vergroesen (1959) ziet belangrijke uitdaging in zijn functie: "'s Heeren Loo is een mooie organisatie met een belangrijke maatschappelijke taak: het ondersteunen van verstandelijk gehandicapten tegen een aanvaardbare prijs. Maar die prijs per cliënt staat onder druk. Dat zie ik als een uitdaging.”

“De mate van beschaving van een land kan worden afgemeten aan de zorg en aandacht die de maatschappij heeft voor de kwetsbare medemens. Ik voel mij hier mede verantwoordelijk voor." Die betrokkenheid is hem al in zijn vroege jeugd bijgebracht. "Zorg verlenen begint altijd in familieverband. En is dus van nature kleinschalig en intiem. Het is goed dat we bij 's Heeren Loo dat gevoel in ons werk willen benaderen."

Pieter Vergroesen is getrouwd, heeft zes kinderen.

Zijn loopbaan

Pieter Vergroesen studeerde rechten en bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens is hij aan diezelfde universiteit opgeleid tot Registeraccountant (RA).

Zijn ruime ervaring in de financiële wereld deed hij onder meer op als partner bij KPMG. Vanaf 2008 was hij financieel directeur bij Stichting De Opbouw. Een organisatie in het veld van gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en jeugdzorg.