Pieter Vergroesen (CFO)

Drs. P.J. (Pieter) Vergroesen (56) studeerde rechten en bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens is hij aan diezelfde universiteit opgeleid tot Registeraccountant (RA).

Onder meer als partner bij KPMG heeft Vergroesen ruime ervaring opgedaan in de financiële wereld. Vanaf 2008 heeft hij de functie van financieel directeur bekleed bij Stichting De Opbouw; opererend in het veld van gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en jeugdzorg. Ook heeft hij naast zijn werkzaamheden zitting gehad in de Raad van Toezicht van Stichting Brentano Amstelveen (bejaardenzorg).

"De 's Heeren Loo Zorggroep is een heel mooie organisatie met een belangrijke maatschappelijke taak: het ondersteunen van verstandelijk gehandicapten tegen een aanvaardbare prijs. Maar die prijs per cliënt staat onder druk. Dat zie ik als een uitdaging. De mate van beschaving van een land kan worden afgemeten aan de zorg en aandacht die de maatschappij heeft voor de kwetsbare medemens. Ik voel mij hier mede verantwoordelijk voor." Die betrokkenheid is hem al in zijn vroege jeugd bijgebracht. "Zorg verlenen begint altijd in familieverband. En is dus van nature kleinschalig en intiem. Het is goed dat we bij de 's Heeren Loo Zorggroep in ons werk dat gevoel willen benaderen."

Pieter is getrouwd, heeft zes kinderen en woont in Vught.