Beschermd wonen

Je wordt wakker en gaat ontbijten. Alleen, of samen met andere bewoners. Daarna ga je naar de dagbesteding. Ben je klaar met werken? Dan kun je thuis iets leuks doen, samen met de andere bewoners. Je woont veilig en rustig in een bosrijke omgeving.

Woon je bij ons? Dan houden we goed contact met jouw ouders. Want zij kennen jou het best. Natuurlijk kunnen je ouders vaak op bezoek komen. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt, kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten zij altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaring van Fred, Jantien en Jan:

 • Fred

  Fred woont sinds 2004 op Het Westerhonk bij 's Heeren Loo in Monster. Met veel plezier. "Mijn beste vriend Wim woont er ook en ik heb vaak bezoek." Fred heeft nauw contact met zijn broer Ronald en zus Sandra, die hem regelmatig bezoeken. In de weekenden gaat Fred met hen mee naar huis.

 • Jantien

  Mensen vonden het moeilijk om met Fred om te gaan. Maar de begeleiders weten dat heel goed. Hij doet van alles op de groep: strijken, groenten snijden, afwassen en opruimen. Soms fietst hij met zijn driewieler over het terrein. Daar is het rustig en veilig. Al jaren geeft me dat een prettig gevoel.

 • Jan

  Voor de cliënten in onze groep is het fijn dat ze op een woonzorgpark wonen. Alles is dichtbij, waardoor zij bijvoorbeeld zelfstandig naar dagbesteding kunnen. Ze doen ook een boodschap in de Spar. Ik geef ze dan een lijstje mee. Dat vinden ze leuk en is goed voor hun zelfvertrouwen.

Beschermd wonen bij 's Heeren Loo is:

Wil je beschermd wonen, dan zijn er veel mogelijkheden. Lees ze hieronder.

 • Wonen met mensen van jouw verstandelijk niveau
 • Woningen speciaal voor mensen met EMB, MVG, doofblindheid of voor ouderen
 • Veel structuur en veiligheid
 • Wonen in prachtig gelegen, rustige en beschutte woonzorgparken
 • Professionele begeleiding en behandeling
 • Alles is dichtbij: dagbesteding, winkel en (para)medische hulp

Wil je beschermd wonen bij ’s Heeren Loo? Let dan hier op:

Je kunt dus kiezen uit veel mogelijkheden voor beschermd wonen. Zoals waar je wil wonen en welke begeleiding je nodig hebt. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Wat heb jij nodig om prettig en veilig te wonen? En wat wil jij leren? Dat willen wij graag weten. Want dan kunnen we de beste woning voor je vinden.

  Op een woonzorgpark van ’s Heeren Loo woon je samen met mensen zoals jij. Ook voor jou hebben we een geschikte woning. Als je een ernstige meervoudige beperking (EMB) hebt. Of wanneer je moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) hebt. We hebben ook woningen voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. En voor oudere mensen met een verstandelijke beperking.

  Je hebt altijd een eigen kamer. Dat is fijn als je even op jezelf wilt zijn. Ook kun je lekker de tuin in. Vaak heb je een eigen badkamer met douche en toilet. Soms deel je je badkamer met iemand anders. Als je wil, kun je een internet-, telefoon- en televisie-aansluiting nemen op jouw eigen kamer. Die aansluiting moet je zelf betalen. Lees meer op https://sheerenloo.ontzorg.net/.

  Kortom: wonen voelt als thuis.

 • In de woning werken fijne begeleiders. Ze maken het gezellig in huis. En ze ondersteunen jou.

  Denk vast na of je misschien extra begeleiding of behandeling nodig hebt. Heb je autisme? Of heb je problemen met horen en zien? Misschien heb je last van angsten of ben je depressief? We willen dat graag weten, want dan kunnen we jou beter ondersteunen. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan helpen we je daar graag bij. En ook bij het invullen van je leven zoals jij dat wilt.

  Er werken allerlei specialisten bij ons. Zoals dokters, fysiotherapeuten, psychologen en orthopedagogen. Ook zij kunnen jou helpen, als jij dat nodig hebt.

  Alle afspraken zetten we in jouw persoonlijk plan.

 • Beschermd wonen kost geld. Maar dat hoeven jij en je ouders niet zelf te betalen. Je hebt dan wel toestemming nodig voor deze hulp. Dit heet: een indicatie of een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen jou en je ouders ouders graag bij het aanvragen van een indicatie of beschikking.

 • Ga jij overdag naar dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Beschermd wonen bij jou in de buurt

Je weet nu wat beschermd wonen is en waar je op moet letten. Misschien ben je nieuwsgierig naar de woningen van 's Heeren Loo bij jou in de buurt? Bijvoorbeeld naar hoe ze eruitzien en welke begeleiding er is. Vul hieronder de plaatsnaam of postcode in, dan zie je precies wat er is bij jou in de buurt.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over beschermd wonen bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op