Parttime wonen in een woongroep

Gezellig samen eten! Iedereen vertelt wat hij die dag heeft gedaan. Jij ook. En je luistert naar de verhalen van de andere bewoners. Na het eten ga je naar de voetbaltraining. Het is leuk op de woongroep. Je wordt steeds zelfstandiger. Over twee dagen ga je weer een week naar huis.

Bij ’s Heeren Loo kun je parttime wonen. De ene week woon je thuis. De andere week woon je in een woongroep van ’s Heeren Loo, samen met mensen die je goed kent. Bij ons woon je zoals thuis. Je gaat gewoon naar school, het werk of de dagbesteding. En ook je hobby’s en sporten kun je blijven uitoefenen. In de week dat je bij ons woont, hebben jouw ouders even tijd voor zichzelf. En jij leert alvast hoe het is om niet meer thuis te wonen.

Lees de verhalen van Denise, Danny en Sandra:

 • Denise

  “Ik ben Denise (21) en ik logeer hier sinds mijn 18e. Ik zocht samen met mijn ouders naar een plek om zelfstandiger te worden. In het parttime woonhuis kan ik werken aan nieuwe doelen. Ik leer nu om zelf aardappels te schillen en de was op te vouwen. Over een aantal jaren woon ik zelfstandig met wat begeleiding voor mijn autisme. Dát wil ik graag.”

 • Danny

  “Ik ben Danny (18) en logeer hier sinds een jaar. Thuis ging het niet zo goed. Nu ben ik om de week thuis. Ik kan nu veel beter opschieten met mijn ouders. Ik ben graag alleen op mijn kamer. Ik heb ook een dagschema. Daardoor ben ik meer op de groep. Dat is fijn. Op de woongroep kan ik ook de dingen doen die ik zelf leuk vind. En als ik iets moeilijk vind, dan kan ik dat bespreken met een begeleider. Dat is makkelijker dan met je ouders.”

 • Sandra

  “Dat Danny om de week bij ’s Heeren Loo woont is goed voor ons allemaal. Hij heeft nu al veel meer geleerd dan we verwacht hadden en hij gaat er met plezier naar toe. In de week dat hij bij ’s Heeren Loo is, doen we extra activiteiten met onze andere kinderen. En in de andere week is het weer gezellig om hem thuis te hebben.”

Tijdelijk wonen is:

 • De ene week woon je thuis, de andere week in een groepswoning
 • 24-uursbegeleiding
 • Eigen slaapkamer, gezamenlijke woonkamer
 • In de wijk of op een zorgpark

Wil je parttime wonen bij ’s Heeren Loo? Let dan hier op:

 • Wat heb jij nodig om prettig en veilig te wonen? Denk daar goed over na. Want de één houdt van gezellige drukte en een ander van rust en ruimte.

  We vinden het belangrijk dat je woont in de buurt van school, werk of dagbesteding, zodat je daar gewoon naartoe kunt blijven gaan.

 • Bij parttime wonen woon je in een groepswoning van ’s Heeren Loo. Daar gaat het gewone leven door, zoals je dat thuis gewend bent. Overdag ga je naar school, dagbesteding, werk of stage. Als je thuiskomt, eet je samen met je medebewoners. Daarna doet iedereen wat anders. Je gaat sporten, televisiekijken of onderneemt iets met een huisgenoot. In de weekenden doe je de activiteiten die jij leuk vindt. Alleen of samen met anderen en de begeleiding. Met elkaar zorg je voor het eten en het huishouden. Wat wil jij leren? Er is altijd begeleiding aanwezig.

 • In de groepswoning werken professionele begeleiders. Ze maken het gezellig in huis. En ze geven jou de ondersteuning die jij nodig hebt.

  Wat vind jij belangrijk in de begeleiding? Ben je soms druk, vind je het moeilijk om contact te maken of ben je soms verdrietig of boos? Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om andere mensen te vertrouwen. We willen dat graag weten. Want dan kunnen we jou beter ondersteunen.

  Wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan ondersteunen we je daar graag bij. En ook bij het invullen van je leven zoals jij dat wilt.

 • Best spannend, wonen in een groepswoning. Wij vinden het belangrijk dat je je ook echt thuis voelt in onze groepswoning. Want alleen in een prettige en veilige omgeving kun je je ontwikkelen. Daarom kun je uitgebreid kennismaken, zodat je zeker weet dat het bevalt. Je kunt bijvoorbeeld een keertje mee-eten.

 • Als je in een groepswoning woont, dan ga je overdag gewoon naar school, het werk of de dagbesteding. Kun jij daar niet lopend of fietsend naartoe? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Beter Met Thuis

Beter Met Thuis is voor kinderen van 6-16 jaar met een licht verstandelijke beperking (en misschien gedragsproblemen). Maximaal 5 dagen per week logeer je in een leergroep. Je leert omgaan met hoe jij je voelt en gedraagt. Je werkt aan dezelfde doelen als thuis (en op dezelfde manier). Ook deskundige begeleiding voor jouw ouders thuis. Na maximaal 9 maanden krijg je weer alleen begeleiding thuis.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over parttime wonen bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op