Wonen in een gezinshuis

Na school krijg je een lekker kopje thee met een koekje. Aan tafel vertel je wat je hebt meegemaakt. En als je wilt, vertel je wat je dwars zit. De gezinshuisouders zorgen voor je. Ze zijn er altijd voor jou. Als je zin hebt, kun je lekker spelen met de andere kinderen. Je hebt een eigen slaapkamer. Je kunt dus je eigen spulletjes meenemen. In het weekend ga je gezellig naar huis.

Een 's Heeren Loo gezinshuis

Woon je bij ons in een gezinshuis? Dan houden we goed contact met je ouders. Via telefoon of e-mail. Want zij kennen jou het best. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goed vindt, kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten zij altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaring van Sem, Berend Jan en Darien:

  • Sem

    "Ik heet Sem. Mijn ouders kunnen me niet goed genoeg helpen. Ik heb veel extra hulp nodig om op tijd uit bed te komen en om minder snel boos te worden. En hoe ik beter met mijn autisme kan omgaan."

  • Berend Jan

    "Ik ben Berend Jan en ik ben 9 jaar. Ik woon bij Jaap en Ingrid. In het huis wonen nog vier andere kinderen van mijn leeftijd. We doen veel samen, zoals buiten spelen en cakejes bakken. ’s Avonds gaan we weleens uit eten. Dat is heerlijk! We hebben hier ook een zwembad in de tuin. Vroeger wilde ik altijd stoer doen. Ik maakte veel ruzie. Nu ben ik rustiger en kan ik ook beter nadenken. Ik heb een klas overgeslagen: van groep 4 naar groep 6. Ik heb het heel fijn bij Jaap en Ingrid."

  • Darien

    Ik heb het erg naar mijn zin. Overdag ga ik naar school. Als ik thuis kom, ga ik een kopje thee drinken. We vertellen dan wat we die dag hebben gedaan. Er zijn mensen met wie je kunt praten. We hebben drie poezen en een kater. Daar kun je mee knuffelen. Ik ga vaak naar de bieb. En ik mag ook weleens naar de winkel om boodschappen te doen. Sinds december heb ik een tv op mijn kamer."

Wonen in een gezinshuis is:

Als je in een gezinshuis woont, kun je hier op rekenen.

  • Een eigen slaapkamer
  • Midden in een wijk of vlakbij de natuur
  • De gezinshuisouders zorgen voor jou
  • De gezinshuisouders overleggen met jouw eigen ouders
  • De gezinshuisouders krijgen deskundige begeleiding vanuit ’s Heeren Loo

Wil je wonen in een gezinshuis? Let dan hier op:

Voor we op zoek kunnen gaan naar een geschikt gezinshuis, kun je vast nadenken over waar je wil wonen en waar je begeleiding bij nodig hebt. Lees onze uitleg hieronder.

  • Waar wil je wonen? Midden in een wijk bij een speeltuin of liever dicht bij de natuur? Vlakbij winkels en school? En misschien in de buurt van jouw ouders of andere familie? Denk hier goed over na. Want iedereen is anders. De één houdt van gezelligheid en drukte. De ander van rust en ruimte.

  • Wonen in een gezinshuis is even wennen. Je woont bij andere ouders: jouw gezinshuisouders. Zij vervangen niet je eigen ouders. Maar het is wel belangrijk dat jij je er fijn woont. Dat je je veilig voelt. En dat het er gezellig is. Gelukkig kun je het eerst uitproberen. Dat heet: proefwonen.

  • Wat wil jij graag leren? En wat vind jij lastig? De gezinshuisouders helpen je daarbij. Zij overleggen daarover met jouw eigen ouders. Je ontdekt waar je goed in bent. En je ontwikkelt je steeds meer. Misschien kun je straks weer thuis wonen. Bij je eigen ouders.

  • Wonen in een gezinshuis van ’s Heeren Loo kost geld. Maar dat hoeven jij of jouw ouders niet zelf te betalen. Je hebt daar dan wel toestemming voor nodig. Dat heet een indicatie. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

  • Als je in een gezinshuis woont, ga je gewoon naar school. Misschien kun jij niet zelf lopend of op de fiets naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over wonen in een gezinshuis bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op