Wonen op een zorgboerderij

Je komt thuis van school. Het was een drukke dag. Even bijkomen hoor. In de keuken staat een tafel waar je gaat zitten. Lekker, een glas thee. De zorgboerin vraagt hoe jouw dag was. Jullie kletsen een kwartiertje. Je hebt zin om naar buiten te gaan. Even je favoriete konijn knuffelen. En dan? De andere dieren voeren. Samen met twee andere bewoners. Het is heerlijk buiten.

Het is leuk om te wonen op een zorgboerderij. Want je woont hier samen met anderen. Samen is het heel gezellig. Je hebt je eigen kamer, maar je doet veel samen. Zoals buiten lekker werken. Je hebt veel rust en ruimte om je heen. En er zijn dieren. Op een zorgboerderij wonen kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Ook wonen er volwassenen die graag leven in een groene omgeving met rust en ruimte. Ze hebben veel plezier tijdens hun nuttige dagbesteding op de boerderij.

Lees de verhalen van Tim, Jasper en Chantal:

 • Tim

  Ik ben Tim. Ik heb een lichte verstandelijke beperking. Ook heb ik autisme. Thuis ging het niet goed. Het was altijd druk. En we hadden veel ruzie. Nu woon ik op de zorgboerderij. Dat gaat heel goed. Het is hier rustig en er zijn veel dieren. En ik vind het leuk om buiten te zijn. Ik doe hier veel klussen. Ik leer heel veel. Misschien dat ik later wel bij een bedrijf kan werken.

 • Jasper

  Ik ben Jasper. Op de zorgboerderij kan ik mezelf zijn. Er zijn dieren en het is hier rustig. Mijn hoofd wordt lekker rustig als ik buiten ben. Ik leer hoe ik voor dieren moet zorgen.

 • Chantal

  Hoi, ik ben CHantal. Ik woon al 2 jaar op de zorgboerderij. Met het busje ga ik naar school. Als ik terugkom, kletsen we gezellig aan de keukentafel. Of buiten, als het mooi weer is. Daarna maak ik huiswerk. Of speel buiten met de andere kinderen die hier wonen. Ik heb hier leuke vrienden.

Wonen op een zorgboerderij van 's Heeren Loo

Wonen op een zorgboerderij is:

 • Wonen én werken in het buitengebied
 • Rust, ruimte en structuur
 • Je eigen slaapkamer en veel gezamenlijke ruimtes
 • 24-uurs begeleiding door de zorgboer en -boerin
 • Hulp van bijvoorbeeld een gedragskundige, fysiotherapeut of AVG-arts
 • Kleinschalig en huiselijk

Wil je wonen op een zorgboerderij van ’s Heeren Loo? Let dan hier op:

 • Wat heb jij nodig om prettig en veilig te wonen? Denk daar goed over na. Op een zorgboerderij heb je veel rust en ruimte. Want je woont er in het buitengebied. Er is veel natuur en er zijn dieren om te verzorgen en om mee te knuffelen.

  Woon je graag vlakbij school? En woon je graag in de buurt van jouw ouders of verzorgers? Laat het ons weten.

 • Op een zorgboerderij krijg je begeleiding van de zorgboer en de zorgboerin. Ze vinden het belangrijk dat jij je thuisvoelt op de boerderij. Ze maken het gezellig en zorgen voor structuur en duidelijkheid. Of het nou gaat om wonen of werken.

  Denk alvast na of jij misschien extra begeleiding nodig hebt. Misschien heb je autisme of ADHD. Het kan ook zijn dat je vaak verdrietig, boos of agressief bent. Misschien vind je het moeilijk om andere mensen te vertrouwen. We willen dat graag weten. Want dan kunnen we jou beter ondersteunen.

  We horen ook graag wat je wilt leren. En wat je wilt bereiken in je leven. Want het is belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen. Daar helpen we jou graag bij.

 • Best spannend, wonen op een zorgboerderij. Gelukkig kun je dat eerst uitproberen. Dat heet: proefwonen. Je weet dan zeker of het bevalt of niet.

  Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt bij ons. Want alleen in een prettige en veilige omgeving kun je je ontwikkelen.

 • Wonen op een zorgboerderij kost geld. Maar dat hoeven jij of jouw ouders niet zelf te betalen. Je hebt wel toestemming nodig om te wonen op de zorgboerderij. Dit heet: een indicatie. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? Wij helpen jou of jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

 • Ga je overdag naar je werk? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Neem een kijkje bij deze zorgboerderij:

Begeleid wonen op zorgboerderij Franciscushoeve in Julianadorp

De Franciscushoeve is een grote zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees meer

Meer weten

Wil je meer weten over wonen op een zorgboerderij? We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op
Terug naar boven