Cliënt en begeleider, trots op zelfstandigheid

Zelfstandig wonen met begeleiding

Na een dag werken kom je thuis in je eigen appartement. Je zet een kop thee en ploft op de bank. Even tv kijken. Maar niet te lang. Want je moet ook eten koken. En misschien wil je nog iets leuks doen? Dat is zelfstandig wonen in je eigen appartement. Wonen net als iedereen. Met ondersteuning, als je dat nodig hebt. Iets voor jou?

Woon je in je appartement, dan houden we goed contact met je ouders. Via telefoon of e-mail. Want zij kennen jou het best. Natuurlijk kunnen je ouders op bezoek komen. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt, kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten jouw ouders altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaring van Roland, Jason en John:

 • Persoonlijk begeleider
  Roland

  "Ik help Jason met koken en regel zijn geldzaken. Ook begeleid ik hem met schoonmaken. Samen doen we ook leuke dingen. Het is fijn om hem te begeleiden."

 • Cliënt en begeleider, trots op zelfstandigheid
  Jason

  "Hallo! Ik ben Jason. Vroeger woonde ik met andere mensen, maar dat ging niet goed. Nu woon ik lekker alleen. Elke dag komt mijn begeleider Roland langs. Hij zorgt ervoor dat ik op tijd naar m'n werk ga, anders kom ik nog wel eens te laat, haha. Ik vind het fijn dat Roland er is. Door hem kan ik zelfstandig leven."

 • Verwant/vader
  John

  "Sinds een jaar woont mijn zoon Jason op zichzelf. We missen hem thuis ontzettend. Maar ik zie dat het goed voor hem is dat hij zelfstandig woont. Hij heeft leuke buren, spreekt vaker met mensen af en heeft zelfs een baantje. En zijn begeleider is zo'n topper, ik kan hem altijd bellen! Ik ben trots op mijn zoon."

Zelfstandig wonen bij 's Heeren Loo

Wil je zelfstandig wonen, dan zijn er veel mogelijkheden. Lees ze hieronder.

 • Een eigen appartement met keuken en badkamer
 • Midden in een woonwijk of dicht bij de natuur
 • 24-uur per dag of een paar uur per week deskundige begeleiding
 • Hulp van bijvoorbeeld een gedragskundige, fysiotherapeut of arts VG
 • Soms is er een gezamenlijke ruimte om anderen te ontmoeten
 • Alles is dichtbij: school, werk en winkels.

Wil je zelfstandig wonen? Let dan hier op:

Je kunt dus kiezen uit veel mogelijkheden bij zelfstandig wonen. Zoals waar je wil wonen en welke begeleiding je nodig hebt. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Wil je wonen in een woonwijk of liever vlakbij de natuur? Winkels, school en werk in de buurt? Misschien wil je dicht bij je ouders of andere familie wonen? Denk hier goed over na en bespreek het met je familie. De één houdt van gezelligheid en drukte. De ander van rust en ruimte. We kijken ook naar wat je wilt leren. Zodat jij je kunt ontwikkelen en steeds zelfstandiger wordt. Waar je ook gaat wonen, je krijgt een eigen appartement. Heb je hulp nodig? Dan is er een begeleider op wie je terug kunt vallen.

  Vind een locatie voor zelfstandig wonen bij jou in de buurt.

 • Best spannend, zelfstandig wonen en op eigen benen staan! Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen. Dat kun je bespreken je met jouw persoonlijk begeleider. Vind je het fijn om 24 uur per dag terug te kunnen vallen op begeleiding of heb je maar een paar uur per week hulp nodig? Dan regelen we dat. Je leert bijvoorbeeld koken, stofzuigen, afwassen en je kleren wassen. Ook omgaan met geld kan lastig zijn. En vind je het moeilijk om te praten met mensen die je niet goed kent? Dan kun je bij ons een training volgen.

 • Wil je in een appartement van ’s Heeren Loo wonen? Dan betaal je de huur van het appartement zelf. Ook betaal je zelf het gas, water en licht. De begeleiding wordt betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Jeugdwet. Dit hangt af van jouw situatie. Je hebt hiervoor dan wel toestemming nodig. Dit heet: een beschikking of een indicatie. Ingewikkeld? Wij helpen je graag bij het aanvragen van een beschikking of indicatie.

 • Ga je overdag naar je werk? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Zelfstandig wonen bij jou in de buurt?

Je weet nu wat zelfstandig wonen is en waar je op moet letten. Misschien ben je nieuwsgierig naar de woningen van 's Heeren Loo bij jou in de buurt? Bijvoorbeeld naar hoe ze eruitzien en welke begeleiding er is. Vul dan hieronder de plaatsnaam of postcode in, dan zie precies wat er is bij jou in de buurt.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over zelfstandig wonen bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op