Vraagbaak voor verwijzers

Heeft u een cliënt met een verstandelijke beperking of een andere beperking? En heeft u een vraag? Neem dan contact op met het klantcontact van ’s Heeren Loo. Onze medewerkers denken graag met u mee u als verwijzer.

Een medewerker van het klantcontact luistert naar uw verhaal en helpt u verder. Of het nu gaat om zorg of om onderwerpen die daarmee te maken hebben, zoals wonen, dagbesteding of financiën en vergoedingen. Eventueel verbinden we u door naar een zorgbemiddelaar van ’s Heeren Loo bij u in de buurt. Samen met de cliënt en verwant bekijken we waar uw cliënt het best mee geholpen is. Ook denkt de zorgbemiddelaar mee over de stappen die nodig zijn, en wanneer. We ontzorgen u als verwijzer zo snel en zo goed mogelijk. De zorgbemiddelaar blijft de vaste contactpersoon van uw cliënt, totdat er een goede oplossing is gevonden. Waar nodig houden we u als verwijzer op de hoogte van het vervolg.

Advies

Huisartsen, medisch specialisten, zorgverleners en andere hulpverleners kunnen met vragen terecht onze poliklinieken. Onze specialisten delen hun kennis en expertise graag kosteloos. Samen tillen we de kwaliteit van leven van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking naar een hoger plan.

Zorg en ondersteuning voor uw cliënt

Bij ’s Heeren Loo kan uw cliënt terecht voor allerlei vormen van zorg en ondersteuning. En hebben we de oplossing niet in eigen huis? Dan verwijzen we u door naar de juiste plek. Uw cliënt kan bij ons terecht voor:

Hulp en ondersteuning thuis

Van praktische ondersteuning in het gezin en hulp bij opvoeden tot buitenschoolse opvang, logeren en hulp bij crisis.

Meer over hulp en ondersteuning thuis.

Leren, werken en dagbesteding

Van dagbesteding tot werken bij een bedrijf. En van nieuwe dingen leren tot nieuwe dingen ervaren. We hebben vakopleidingen, vaardigheidstrainingen en trainingen in zelfstandigheid. Ook bieden we speciaal onderwijs, in samenwerking met scholen.

Meer over leren, werken en dagbesteding.

Wonen

Beschermd of begeleid wonen. Zelfstandig of in een woongroep of gezinshuis. In een speciale omgeving zoals een zorgpark, zorgboerderij of gewoon in de wijk.

Meer over wonen.

Diagnose en behandeling

Heeft uw cliënt lichamelijke of psychische klachten? Voor onderzoek, behandeling en begeleiding kan uw cliënt terecht in een van onze poliklinieken. Bij ’s Heeren Loo werken rond 1000 specialisten. Artsen voor verstandelijke beperking, tandartsen, fysiotherapeuten en gedragsdeskundigen. Zij hebben zich gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Ook als het gaat om complexe problematiek.

Meer over onze poliklinische diensten.

Invulling van de vrije tijd

Sporten, hobbyclubs of gewoon voor de gezelligheid en om mensen te ontmoeten.

Meer over vrije tijd.

Contact

Kunnen we u helpen?

Huisartsen, medisch specialisten en andere verwijzers kunnen met vragen bij ons terecht. Ook voor direct contact met een arts verstandelijke beperking (AVG). U kunt ons op verschillende manieren bereiken. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om uw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven