Medische zorg (arts voor verstandelijk gehandicapten)

Heb je een kind of familielid met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking? Of wil je als huisarts of medisch specialist een patiënt doorverwijzen naar een arts voor verstandelijk gehandicapten (arts VG)? Daarvoor kun je terecht bij de poliklinieken van 's Heeren Loo. We zijn er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking en voor ouders/verzorgers en professionals. Ook bij complexe vragen.

Wat doet een arts VG?

Mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking reageren vaak anders op lichamelijke klachten. Bovendien hebben zij meer kans op gezondheidsproblemen. Vaak zijn deze een gevolg van de beperking. Een arts VG heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking. Ook adviseert de arts VG ouders, andere familieleden en begeleiders. Huisartsen en medisch specialisten kunnen voor advies ook terecht bij de arts VG. En als dat nodig is, schakelt de arts VG andere professionals in.

  • In onze poliklinieken werken artsen VG in een multidisciplinair team. Zij werken samen met specialisten, zoals gedragsdeskundigen, revalidatieartsen, huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers. Ze bekijken de zorgvraag van je kind of familielid van alle kanten. Je kunt dus vertrouwen op de beste zorg en ondersteuning. Ook als die zorgvraag complex is.

  • We ontwikkelen en verbeteren onze dienstverlening voortdurend, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en praktijkinzichten. In samenwerking met (internationale) universiteiten en academische ziekenhuizen voeren we wetenschappelijk onderzoek uit. Die kennis vertalen we naar de praktijk. Ook binnen ’s Heeren Loo delen en vergroten we kennis. Zo verbeteren we de zorg steeds meer.

Een arts VG bij jou in de buurt

Je weet nu meer over het werk van een arts VG. Voor een afspraak met deze arts kun jij terecht bij onze poliklinieken door heel Nederland. Vind een polikliniek in de buurt.

De poliklinieken zijn onderdeel van expertisecentrum Advisium. Daar werken specialisten met veel kennis en expertise om mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking te onderzoeken, behandelen en te begeleiden. Dankzij de bundeling van deze kennis en expertise vinden we altijd een oplossing.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over medische zorg (arts VG). Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op