Jongen kijkt naar bubbels

Dingen ervaren

Je ligt lekker op een dikke mat en kijkt geboeid naar de bewegende kleuren op de muur. Er is zachte muziek op de achtergrond. Je let goed op en je voelt je heerlijk ontspannen.

Heb je dagbesteding bij ons? Dan houden we goed contact met je ouders. Via telefoon of e-mail. Want zij kennen jou het best. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt, kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten zij altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaring van Edward, Jordi en Suzanne:

 • Edward in een huifkar
  Edward

  Edward ligt het liefst op het huifbed. Dat vindt hij heerlijk. Want zijn spieren ontspannen door het ritmische hoefgeklepper en de schommeling op de ruggen van de paarden. Hij ligt onder een dekentje en kijkt naar het voorbij glijdende landschap. Een tevreden glimlach rond zijn mond.

 • Jongen kijkt naar bubbels
  Jordi

  Jordy raakt met zijn hand een beeldscherm aan in de snoezelruimte. Daardoor veranderen vormen en kleuren. Dat vindt hij leuk. Hij probeert steeds nieuwe dingen uit en beweegt van links naar rechts. Het houdt hem geboeid en actief.

 • Suzanne

  Eelco is echt een gezelligheidsmens: hoe meer mensen hoe meer vreugde. Daarom gaat hij 5 morgens in de week naar de sportzaal. Niet om zelf te sporten, want hij is spastisch en zit in een rolstoel, maar om te kijken. Alle bewegende mensen, de geluiden en af en toe een bal die zijn richting op komt. Daar geniet hij van. En als de sporters hem ook komen groeten is hij helemaal tevreden.

Dingen ervaren is:

Dingen ervaren kan op veel manieren. Het is leuk en ontspannen. Je leest het hieronder.

 • Voor mensen met ernstige verstandelijke beperkingen
 • Zintuigelijke stimulatie
 • Meer in contact met de omgeving
 • Ontspannen door kleuren, geuren en geluiden
 • Sporten als fietsen, wandelen of zwemmen

Wil je dingen ervaren? Let dan hier op:

Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Wat vind je leuk? Houd je van muziek luisteren? Of stofjes voelen? Kijk je liever naar de dieren op de kinderboerderij? Misschien vind je zwemmen in warm water heerlijk. Of is schommelen je favoriete bezigheid. Op een schommel of op een huifbed.

  Denk alvast na over wat jij graag doet. Dan kijken we samen met jou en jouw ouders wat het beste bij jou past.

 • Heb jij veel begeleiding nodig? Wij zorgen daarvoor. Er is altijd een begeleider in de buurt, die jou helpt bij wat jij zelf niet kan.

 • Wil je dagbesteding bij ’s Heeren Loo? Dan heb je daar toestemming voor nodig. Dat heet: een indicatie. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikikeld? We helpen jou en jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie.

 • Heb je misschien taxivervoer nodig om naar je werk te gaan? Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag mee.

Dingen ervaren bij jou in de buurt

Je weet nu wat dingen ervaren is. Vul hieronder plaatsnaam of postcode in, dan zie je waar we jou kunnen helpen bij dingen ervaren.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over dingen ervaren bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op