Werk vanuit je talent
Hoe ’s Heeren Loo het roer omgooit in het werven van zorgprofessionals

Wij geloven dat het in de zorg om mensen draait en niet om cv’s. Onze zorgprofessionals zijn meer dan hun cv en daarom gooien we het roer om. We gaan voor een vernieuwende manier van werven en flexibel leren en ontwikkelen. Dit houdt in dat we met elke sollicitant eerst in gesprek gaan om elkaar te leren kennen. Want dan ontdek je iemands talent en kan je uitzoeken op welke plek die het beste tot zijn recht komt. We werven daarom niet meer met vacatures voor zorgmedewerkers, maar moedigen de sollicitant aan om contact op te nemen met onze recruiters. Komen we tot een match dan kijken we samen wat nodig is om aan de slag te kunnen.

Wat is Werk vanuit je talent?

  • Onze focus ligt vooral op talent in plaats op enkel diploma’s. Dat klinkt misschien alsof we iedereen aannemen, maar dat is natuurlijk niet het geval. Wat we bedoelen is vooral dit: de zorg draait om mensen. Oók als het over onze collega's gaat.

    Het is belangrijk dat medewerkers de kennis en vaardigheden hebben die aansluiten bij hun werklocatie. Maar ook dat zij de persoonlijke eigenschappen bezitten om van waarde te zijn voor cliënten. En daarom willen niet alleen op een diploma baseren of we iemand aannemen. Want een diploma (alleen) geeft niet aan wat iemand kan of nog moet bijleren om cliënten te begeleiden. Dat verschilt per persoon.

  • We nodigen iedereen die interesse heeft in een baan bij ’s Heeren Loo uit om contact op te nemen met één van onze recruiters. Dat kan al door een appbericht te sturen of je telefoonnummer achter te laten. Allemaal zónder cv en zónder motivatiebrief. En als we na een gesprek weten wat de wensen en talenten van de sollicitant zijn, vinden wij de mogelijkheden die daarbij passen. En dat kan een baan zijn, maar ook een opleidingsplek of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Net wat het beste bij de sollicitant past.

  • Kwaliteit van zorg is ons uitgangspunt. In de huidige arbeidsmarkt vraagt dat om een creatieve en persoonlijke aanpak van werving. Met een individuele route naar de juiste kennis en ervaring als die er nog niet is. Als iemand interesse heeft in werken bij ’s Heeren Loo, gaat een van de recruiters met diegene in gesprek. 'Hoe kom je tot je recht?' is daarbij de belangrijkste vraag.

    De weg daarnaartoe wordt vervolgens samen uitgestippeld: soms is er nog een opleiding, relevante training, of één of meer certificaten nodig. Óf je kan gelijk aan de slag; dat kan als begeleider in opleiding of als aspirant. Je werkt altijd in een team met collega’s die bekwaam zijn en als je nog in opleiding bent krijg je altijd begeleiding. We zoeken en vinden de mogelijkheden die passen, met een goed leven voor cliënten én mooi werk voor ogen.

Cliënt met medewerker

's Heeren Loo beweegt mee met talent

Bij ’s Heeren Loo streven we ernaar om de talenten en ervaring van sollicitanten in de gehandicaptenzorg optimaal te benutten. We bieden binnen onze organisatie maatwerkroutes en flexibele leer- en ontwikkelmogelijkheden aan. "Werk vanuit je talent", helpt ons om mensen die bij ons willen werken een goede plek te geven met de juiste kennis en vaardigheden voor het werk dat ze gaan doen.

Benieuwd naar hoe wij met uitdagingen in de zorg, het onderwijs en de arbeidsmarkt omgaan? Lees het artikel "'s Heeren Loo beweegt mee" in het vakblad Tvoo.

Lees het artikel

Webinar Werk vanuit je talent

Kijk hier ons webinar Werk vanuit je talent: hoe 's Heeren Loo het roer omgooit in het werven en bekwamen van zorgprofessionals van 31 oktober '23 terug.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit voor begeleiders?

Laat je gegevens achter

Dan nemen wij contact met jou op!

We kijken wat bij jou past

We leren je graag kennen. In een (telefoon)gesprek onderzoeken we graag wat jouw talenten zijn en welke functie het beste bij jou past. En of hier nog een opleiding voor nodig is.

Kennismaken

Kennismaking met de manager of een collega uit het team doormiddel van een gesprek en/of meedraaidienst. Daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.

Voorstel

Beiden enthousiast? Dan doen wij jou een passend aanbod! Hier kan ook een opleidingsaanbod bij zitten.

Start

Welkom nieuwe collega! Op jouw eerste werkdag zorgen wij voor een goede start.

Pamela de Man

Wil je meer weten over onze manier van werven? Dan vertel ik je hier graag meer over.

Monique Beem

Wil je meer weten over onze flexibel leren en ontwikkelen bij 's Heeren Loo?

Ellen van Vliet

Wil je meer weten over onze flexibel leren en ontwikkelen bij 's Heeren Loo?